Tarih: 19.12.2024 14:57

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Beyti Kebabı İçin Malzemeler

Sosu İçin;

Köftesi İçin;

Servis İçin;

Beyti Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. Köftesi için; kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, karabiber, pul biber ve tuzu derince bir kaba alarak yoğuralım.
  2. Köfteleri yassı ve uzun şekiller oluşturarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.185 derece ısınmış fırında 10-12 dakika fırınlayalım.
  3. Köftelerimizi fırından aldıktan sonra 1 adet yufkamızı tezgaha alarak ikiye bölelim.
  4. Yarım yufkanın üzerine eritilmiş tereyağından güzelce sürelim.
  5. Yufkanın geniş tarafına köftelerimizi tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım. Bu aşamada çok gevşek sarmamalısınız.
  6. Tüm köfteleri aynı şekilde sardıktan sonra rulolarımızı verev şeklinde dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım.
  7. Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürerek tekrar fırına yerleştirelim.
  8. 185 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  9. Sosu için; küçük bir tavada tereyağını eritelim.
  10. Üzerine domates rendesi boşaltarak 3-4 dakika pişirelim. Eğer domates mevsimi değilse renk vermesi için salçada ekleyebilirsiniz.
  11. Son olarak baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım sonra ocaktan alalım.
  12. Servis tabağına köftelerimizi alalım. Ortasına bolca yoğurt koyalım.
  13. Üzerine domates sosundan gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis edelim.

Gavurdağı Salatası İçin Malzemeler

Gavurdağı Salatası Nasıl Yapılır?

  1. Domatesler ve yeşil biber küçük küçük doğranır.
  2. Yeşil soğanlar ve maydanozlar da çok ince kıyılır.
  3. Kuru soğan mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulur.
  4. Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir.
  5. Göz kararı yaklaşık 1 yemek kaşığı sumak da eklenir.
  6. Karıştırılarak servis tabağına alınır.
  7. Zeytinyağının ve nar ekşisinin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, ben sevdiğim için oldukça bol kullanıyorum.
  8. Cevizi de yine neredeyse 1 su bardağına yakın ekliyorum.
  9. Harika bir salata, denemeyenlere tavsiye ederim.

Gelin Pastası İçin Malzemeler

Keki için;

Keki ıslatmak için;

Muhallebisi İçin;

Üzeri için;

Gelin Pastası Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Bunun için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kapta beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Ardından üzerine un, kabartma tozu ve  vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. 27×40 cm çapındaki dikdörtgen borcamı alalım ve sıvı yağ ile yağlayalım.
  4. Ardından hazırladığımız kek harcını borcama boşaltalım ve eşit olacak şekilde düzeltelim.
  5. Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece alt üst fansız ayardaki fırında 15 dakika pişirelim.
  6. Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve soğuması için bekletelim.
  7. Bu sırada muhallebisi için süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alalım. Karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  8. Kıvamı koyulaşıp göz göz olduğunda muhallebimiz hazır demektir. Soğuması için muhallebimizi bir kaba aktaralım.
  9. Muhallebi ılıdıktan sonra içerisine krem şanti ilave edelim, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  10. Keki ıslatmak için uygun bir kapta soğuk süt ve şekeri  karıştıralım.
  11. Ardından soğuyan kekin üzerine kürdanla birkaç delik açalım. Hazırladığımız şekerli karışımı kekin üzerine gezdirelim.
  12. Kekimiz sütü çektikten sonra muhallebimizi kekin üzerine boşaltalım ve her yeri eşit olacak  şekilde düzeltelim.
  13. Son olarak hindistancevizi ile pastanın üzerini kaplayalım ve servis etmeden önce 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  14. Yeterince dinlenen gelin pastasını dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Ben toz antep fıstığı ve greyfurt dilimleri ile süsledim siz hayal gücünüze göre süsleyebilirsiniz.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —