Tarih: 20.12.2024 14:27

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Tavuklu Patates Yemeği İçin Malzemeler

Tavuklu Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları küp küp doğrayın.
  2. Patatesleri çok iri ya da çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın.
  3. Tencereye sıvı yağ alın.
  4. Isınınca tavuk göğsünü ekleyip kavurun.
  5. Ufak doğranmış soğanları ekleyin dirildiği gidene kadar soteleyin.
  6. Tereyağ ilave edin eriyince salçaları ekleyin kavurun.
  7. Doğranmış patatesleri ekleyin bir iki tur çevirin.
  8. Suyunu ilave edin ölçü vermedim her patatesin boyutuna göre değişir.
  9. Patateslerin üzerini biraz geçecek kadar ekleyin.
  10. Tuz,karabiber ve bezelye ilave edin karıştırın.
  11. Kapağını kapatın yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra altını orta ateşe getirip patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  12. Çok kaşık değdirmeyin bir ya da iki kere karıştırın ezmeyin.
  13. Suyu özleşen yemeğin altını kapatın dinlendirin sonra servis edin

Karnabahar Çorbası İçin Malzemeler

Üzerine biberli sos için;

Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Önce karnabaharı ,havucu ,patatesi güzelce yıkayıp süzgece alalım .
  2. Yağları tencereye alıp üzerine soğanı doğrayıp kavuralım.
  3. Üzerine doğradığımız havucu, karnabahar ve patatesi ekleyip ocağı kısıp bir kaç dakika kavurup unu ekleyip biri ki çevirin.
  4. Üzerine pirinç ve 9 bardak kaynar su ekleyip (yarısını tavuksuyu yada etsuyu, kemiksuyu olabilir) tuzu ekleyip altını hafif kısıp 25 dakika pişirelim.
  5. Pişince hemen blendardan pürüzsüzce geçirelim, tekrar ocağa alıp 1 su bardağı sütü ekleyip bir 5 dakika daha pişirelim.
  6. Karabiberini ve muskatı ekleyip altını kapatalım .
  7. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ve zeytinyağı biraz kızdırıp, 1 tatlı kaşığı biberi koyup bir iki çevirelim, sosunu gezdirelim.
    ‼️Eğer kıvamı çok koyu olursa biraz kaynar su  ekleyelim.

Elmalı Kurabiye İçin Malzemeler

İç harcı için:

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  1. Tüm hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp un ilavesi ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
  2. Hamurumuzu bir poşete koyup yarım saat dolapta dinlendirelim.
  3. Hamurumuz dinlenirken elmaları rendeleyip toz şeker ekleyerek bir tavada suyunu salıp çekene dek pişirelim.
  4. Pişen elmalarımıza soğuyunca tarçın ve ceviz ekleyelim.
  5. Dinlenen hamurumuzu bir tezgahta merdane yardımıyla açalım.
  6. Kenarına elmalı harçtan koyup rulo saralım.
  7. Tepsiye dizip 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında altları kızarana kadar pişirelim.
  8. Soğuyunca pudra şekeri serpelim.Afiyet olsun.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —