Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Güncel 20.12.2024 14:27:00 0

Editör

Yağmur Aksoy

Bugün ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Tavuklu Patates Yemeği İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • İçme suyu

Tavuklu Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları küp küp doğrayın.
  2. Patatesleri çok iri ya da çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın.
  3. Tencereye sıvı yağ alın.
  4. Isınınca tavuk göğsünü ekleyip kavurun.
  5. Ufak doğranmış soğanları ekleyin dirildiği gidene kadar soteleyin.
  6. Tereyağ ilave edin eriyince salçaları ekleyin kavurun.
  7. Doğranmış patatesleri ekleyin bir iki tur çevirin.
  8. Suyunu ilave edin ölçü vermedim her patatesin boyutuna göre değişir.
  9. Patateslerin üzerini biraz geçecek kadar ekleyin.
  10. Tuz,karabiber ve bezelye ilave edin karıştırın.
  11. Kapağını kapatın yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra altını orta ateşe getirip patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  12. Çok kaşık değdirmeyin bir ya da iki kere karıştırın ezmeyin.
  13. Suyu özleşen yemeğin altını kapatın dinlendirin sonra servis edin

Karnabahar Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 kelle soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 8 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 er çay kaşığı karabiber
  • Muskat
  • Tuz

Üzerine biberli sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1t atlı kaşığı kırmızı toz biber

Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Önce karnabaharı ,havucu ,patatesi güzelce yıkayıp süzgece alalım .
  2. Yağları tencereye alıp üzerine soğanı doğrayıp kavuralım.
  3. Üzerine doğradığımız havucu, karnabahar ve patatesi ekleyip ocağı kısıp bir kaç dakika kavurup unu ekleyip biri ki çevirin.
  4. Üzerine pirinç ve 9 bardak kaynar su ekleyip (yarısını tavuksuyu yada etsuyu, kemiksuyu olabilir) tuzu ekleyip altını hafif kısıp 25 dakika pişirelim.
  5. Pişince hemen blendardan pürüzsüzce geçirelim, tekrar ocağa alıp 1 su bardağı sütü ekleyip bir 5 dakika daha pişirelim.
  6. Karabiberini ve muskatı ekleyip altını kapatalım .
  7. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ve zeytinyağı biraz kızdırıp, 1 tatlı kaşığı biberi koyup bir iki çevirelim, sosunu gezdirelim.
    ‼️Eğer kıvamı çok koyu olursa biraz kaynar su  ekleyelim.

Elmalı Kurabiye İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un

İç harcı için:

  • 4-5 adet elma
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  1. Tüm hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp un ilavesi ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
  2. Hamurumuzu bir poşete koyup yarım saat dolapta dinlendirelim.
  3. Hamurumuz dinlenirken elmaları rendeleyip toz şeker ekleyerek bir tavada suyunu salıp çekene dek pişirelim.
  4. Pişen elmalarımıza soğuyunca tarçın ve ceviz ekleyelim.
  5. Dinlenen hamurumuzu bir tezgahta merdane yardımıyla açalım.
  6. Kenarına elmalı harçtan koyup rulo saralım.
  7. Tepsiye dizip 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında altları kızarana kadar pişirelim.
  8. Soğuyunca pudra şekeri serpelim.Afiyet olsun.