Tarih: 21.12.2024 15:44
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!
Mantar Çorbası İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 10 adet mantar
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre sıcak su
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları ince ince doğrayalım.
- Ardından mantarları minik minik doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak erimesi için bekleyelim.
- Eridikten sonra soğanları ekleyelim ve hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Mantarları da ekleyelim ve orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra unu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da suyumuzu ekleyelim ve orta ateşte çorbamızı kaynamaya bırakalım.
- Çorbamız kaynadıktan sonra altını kısalım ve oda ısısındaki sütü ve karabiberi ilave ederek karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Son kez tuzumuzu da ekleyelim ve karıştırarak çorbamızı ocaktan alalım.
- Çorbamızın sosu için tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
- Eriyen tereyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdıralım ve ocaktan alalım.
- Çorbamızı kaselere koyduktan sonra üzerine sosumuzdan gezdirelim.
Kıymalı Makarna İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna (ben genelde mini burgu, mini boru gibi küçük olanları severim)
- 200 g kıyma
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnayı kaynar suda haşlamaya bırakın.
- Derin bir teflon tencerede sıvı yağda kıymayı kavurun. Sarımsakları bir kaç parçaya bölerek onları da ilave edin.
- Kavrulunca domates rendesi ve salçaları ekleyin.
- Tuzunu ve baharatını da ayarlayın.
- Bu arada kaynamış olan makarnanın suyundan da 1 kepçe kadar alarak hazırlamakta olduğunuz sosa ilave ederek sosunuzun kıvamını ayarlayın ve ocağı kapatın.
- Makarnalar piştiğinde fazla suyunu süzerek onları da kıymalı sosa ilave edin ve karıştırın.
Kıbrıs Tatlısı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti İçin;
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Kıbrıs tatlısının şerbeti için suyu ve toz şekeri bir tencereye alalım. Karıştırıp şerbeti kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şerbete vanilyayı ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Tatlımızın keki için yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak mikserle çırpalım.
- Yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpmaya devam edelim.
- Sıvı yağ, galeta unu, Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar mikserle çırpalım.
- Tabanını yağladığımız kare borcama veya bu boyutlardaki herhangi uygun bir fırın tepsisine kek hamurunu boşaltalım. Hamuru borcamın her yerine eşit şekilde yayalım.
- Önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım.
- Tatlının kreması için uygun bir tencereye süt, nişasta, toz şeker ve vanilyayı alalım. Muhallebi koyulaşıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olduktan sonra kremayı ocaktan alarak ayrı bir kaba aktaralım. Üzerine toz krem şanti ilave ettikten sonra mikserle çırpalım.
- Fırından aldığımız kekin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
- Şerbetli kek tamamen soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı üzerine boşaltalım.
- Bir spatula yardımıyla kekin üzerini kremayla kaplayalım.
- Son olarak üzerine bolca Hindistan cevizi serptiğim tatlımızı en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —