Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!
Kadınbudu Köfte İçin Malzemeler
Köfte harcı için:
- 500 gr yağsız dana kıyması
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için;
Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye pirinçleri alalım. Üzerini geçecek kadar suyu ilave ederek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
- Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağını alarak yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve rengi dönene kadar birkaç dakika kavuralım.
- Üzerine kıymanın yarısını ilave ederek orta ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
- Kavurduğumuz kıymayı geniş bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine haşladığımız pirinci, kalan kıymayı, yumurtayı, karabiber ve tuzu da ekleyerek elimizle yoğuralım. Önemli olan malzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir.
- Hazır olan köfte harcının üzerini streçleyelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- En az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırladığımız harçtan büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak köfte şeklini verelim.
- Şekillendirdiğimiz köftelerin her iki tarafını una bulayalım. Daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batıralım.
- Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki yönünü güzelce kızartalım.
- Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alalım ve ardından servise hazır.
Nohutlu Pilav İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayarak, yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün.
- Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.
- Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin.
- Haşlanmış nohutları da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın.
- Pilavımız kaynayıncaya kadar yüksek, üzeri göz göz olup suyunu çekinceye kadar da kısık ateşte pişirin.
- Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra, ocaktan alabilirsiniz.
- Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra, 10 dakika dinlendirin.
- Pilavımız servise hazır.
Fırında Kabak Tatlısı İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1, 5 su bardağı şeker
Üzeri için (isteğe göre)
Fırında Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
- İstediğiniz boyda dilimlediğimiz kabakları fırın poşetine yerleştirelim.
- Kabakların üzerine şekeri güzelce serpelim.
- Fırın poşetinin ağzını kapatıp poşetin üzerinde delikler açalım.
- Kabak tatlımız pişmeye hazır.
- Önceden ısıttığımız 180C derece fırında 25-30 dakika kabakların boyutuna göre süre değişebilir ancak yaklaşık yarım saatte pişeceklerdir.
- Kabakların pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alabilirsiniz.
- Kabaklar soğuduktan sonra üzerini damak tadınıza göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
Tahinli kabak tatlısı sevenler tahin ceviz ikilisi ile, sade sevenler ceviz ile ya da dilediğiniz başka malzemeler ile afiyetle tüketebilirsiniz.
Bu şekilde kısa sürede dağılmadan yumuşacık kabak tatlısı elde edebilirsiniz. Çok pratik bir tarif.