Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Güncel 25.12.2024 14:19:00 0

Editör

Yağmur Aksoy

Bugün ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Etli Kuru Fasulye İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 litre sıcak su

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulyeler bir gece önceden sıcak suya koyulur ve ıslatılır.
  2. Soğan yemeklik doğranır, sıvı yağ koyduğunuz düdüklü tencerede soğanlar kavrulur.
  3. Kuşbaşı doğranmış etler ilave edilerek hafifçe kavrulur. 
  4. Salça ve baharatlar ilave edildikten sonra suyunu süzmüş olduğumuz kuru fasulye eklenir.
  5. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  6. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak 30-40dk pişirilir. Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su 
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.
  2. Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.
  3. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
  4. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
  5. Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dk daha kavrulur.
  6. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
  7. Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. 
  8. Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  9. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Revani İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Revani Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.
  3. Keki hazırlayalım. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
  4. Hamuru yağlanmış büyük boy borcama dökün. Benim kullandığım borcam 28*28 cm’dir.
  5. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  6. Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
  7. Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
  8. Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.