Tarih: 27.12.2024 13:46

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 


Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Sütlü Domates Çorbası İçin Malzemeler

Sütlü Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle domatesler rendelenir. Ardından tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, tereyağı eritilir.
  2. Tereyağı eridikten sonra un eklenerek biraz kavrulur.
  3. Unun kokusu çıktıktan sonra domates salçası eklenir ve biraz karıştırılarak kavrulur
  4. Rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dakika daha kavrulur.
  5. 4 su bardağı su eklenerek çırpılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Dilerseniz bu aşamada veya servisten önce çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
  6. Tuz ve süt eklenerek karıştırılır. 
  7. Hazır olan çorba ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.

Karnıyarık Yemeği İçin Malzemeler

Kıymalı Harç İçin;

Sosu İçin;

Karnıyarık Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
  2. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.
  3. Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  4. Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
  5. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
  6. Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
  7. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.
  8. Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
  9. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de  pişecektir.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz).
  2. Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
  4. Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
  5. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dk. soğumaya bırakın.
  6. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
  7.  Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
  8. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
  9.  Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın.
  10. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.
  11. Dilimledikten sonra servis edebilirsiniz. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —