Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Fırında İçli Pilavlı Kuzu Kaburga İçin Malzemeler
- 1.500 kg kuzu kaburga
- Yarım yemek kaşığı salça
- Kekik
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İc pilav için:
- Yarım çay bardağı badem
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 yemek kas kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 500 gram baldo pirinç
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Pilavın kıvamına göre sıcak su
Fırında İçli Pilavlı Kuzu Kaburga Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuzu kaburgayı haşlıyoruz.
- Sonra kaburgayı altına yagili kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
- Kekik ve tuz ekleyip üzerini aliminyum folyo ile kapatıyoruz.
- Fırında 220 derece de 2 saat pişirelim.
- O pişerken iç pilavı yapalım. Pirinçleri sıcak şu ile ıslatıyoruz.
- Önce geniş tavada bademleri kavuralım.
- Zeytinyağı ve önceden ıslattığımız pirinçleri ekleyip kavuralım.
- Sonra kuş üzümü, tarçin, tavuk suyunu ekleyelim.
- Pilavın orta ateşte suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz.
- Kuzu kaburga pistikten sonra sunum yaparken pilavı da yanına ve altına ekleyelim.
Afiyet olsun.
Ezogelin Çorbası Yapılışı Tarifi Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı bulgur
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 litreye yakın sıcak su
- Tuz
Ezogelin Çorbası Yapılışı Nasıl Yapılır?
- Ezogelin çorbası yapmak için düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğumuz soğanı ve ezmiş olduğumuz sarımsağı tereyağında kavuruyoruz.
- Soğanlar diriliğini kaybetsin yeterli yakmadan orta ateşte kavuralım.
- Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave edip. Kavurmaya devam edelim.
- Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştıralım.
- Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltalım.
- Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz.
Etimekli Tavuk Göğsü Tatlısı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Üzerine;
Etimekli Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Etimekleri büyük boy borcama dizelim.
- Şerbeti için şekeri tencereye alalım ve kısık ateşte arada sallayarak karamelize olmasını sağlayalım.
- Şeker karamelize olunca suyu ilave edelim ve karıştırarak eritelim.
- Şerbeti etimeklerin üzerine dökelim.
- Tavuk göğsü için tencereye tereyağını alıp eritelim.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından sütü ekleyip bir yandan hızlıca karıştıralım.
- Şekeri de ekleyip karıştıralım.
- Son olarak vanilyayı ekleyip ocaktan alalım ve mikserle 3- 4 dakika çırpalım.
- Hazır olan muhallebiyi de etimeklerin üzerine döküp yayalım.
- En son fındığı ya da cevizi rondodan geçirip üzerine serpelim.
- Buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.