Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Fırında Hamsi İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- Yarım su bardağı mısır unu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
Fırında Hamsi Nasıl Yapılır?
- Mısır ununu bir tabağın içerisine alalım. Eğer buğday unu da kullanacaksanız mısır unu ve normal unu bir kapta karıştırmalısınız.
- Ayıklanmış suyu süzülmüş ve tuzlanmış hamsileri una bulayarak yağlı kağıda diziyoruz. Dilerseniz hamsileri tuzlamadan tuzu mısır ununun içerisine de karıştırabilirsiniz. Balıklarınızı yıkadıktan sonra süzgeç içerisinde bekleterek suyunun süzülmesini sağlayabilirsiniz.
- Balıklar rahat çıksın diye kağıdın üzerine de az yağ sürebilirsiniz ancak buna çok fazla gerek olmayacaktır. Balıklarımızı tepsimize aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizelim.
- Dizme işleminden sonra fırça ile balıkların üzerine de biraz yağ sürün. Eğer fırça kullanmak istemezseniz elinizle de gezdirebilirsiniz. Bu işlem balıklarınızın daha çıtır olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz tepsinize 3-4 adet defne yaprağı da yerleştirebilirsiniz.
- Ve balıklar fırına girmeye hazır. Önceden ısıttığınız 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
Çoban Salata İçin Malzemeler
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet salatalık
- Maydanoz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
Çoban Salata Nasıl Yapılır?
- İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.
- Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.
- İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.
- Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.
- Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun.
Çilekli Magnolia İçin Malzemeler
- 2 paket Eti Burçak bisküvi
- 10-15 adet çilek
Muhallebisi İçin;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema (200 ml)
Çilekli Magnolia Nasıl Yapılır?
- İlk iş olarak, 2 paket Eti Burçak bisküviyi rondoda çekin toz haline getirin.
- Çilekleri yeşil yaprak bölümlerini koparmadan su dolu bir kasede bekletin. Temizlensinler.
- Krema, bisküvi ve çilek hariç, muhallebi malzemesi ile muhallebinizi hazırlayın. Yani süt, toz şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve vanilyayı derin bir tencerede güzelce telle çırpın ve ocakta muhallebi kıvamı alana kadar göz göz olup, pıt pıt atana kadar pişirin.
- Şimdi suda bekleyen çilekleri sudan üstten toplayarak elinizle nazikçe alın, süzgece koyun ve çileklerin yaprak kısımlarını bir bıçak ile alın, atın. Çilekler süzgeçte beklesinler.
- Muhallebiniz bu arada pişti, şimdi muhallebi soğusun.
- Siz bu arada süzülmüş çilekleri dilimleyin.
- Magnoliayı hazırlayacağınız kupları, derin kaseleri ya da benim gibi geniş derin bardaklarınızı hazırlayın.
- Muhallebi soğudu, şimdi içine 1 kutu kremayı ekleyin ve telle güzelce karıştırın, homojen bir karışım olsun.
- Şimdi hepsini tüm malzemeyi birleştirme zamanı.
- Bardakların en alt bölümüne, yani dibine çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı koyun.
- Şimdi bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri güzelce yerleştirin, dizin.
- Bardağınıza şimdi pişmiş muhallebiden 1’er kepçe koyun.
- Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar puding koyun. Bu şekilde pudingi paylaştırıp, bitirin.
- Tatlının en üstünü de kalan bisküvilerinizi paylaştırarak kapatın. Tatlınızı bitirin.
- En üstünü çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.