Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Mantar Çorbası İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 10 adet mantar
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre sıcak su
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları ince ince doğrayın.
- Ardından mantarları minik minik doğrayın. Bu aşamada dilerseniz mantarlarınızı yıkayabilir, dilerseniz de silebilirsiniz.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak erimesi için bekleyin.
- Eridikten sonra soğanları ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Mantarları da ekleyin ve orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
- Daha sonra unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da suyumuzu ekleyin ve orta ateşte çorbamızı kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynadıktan sonra altını kısın ve oda ısısındaki sütü ve karabiberi ilave ederek karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Son kez tuzu da ekleyin ve karıştırarak çorbayı ocaktan alın.
- Çorbanın sosu için tavaya tereyağını alın ve eritin.
- Eriyen tereyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdırın ve ocaktan alın.
- Çorbamızı kaselere koyduktan sonra üzerine sosumuzdan gezdirin. Dilerseniz sosu tencereye aktarabilir ve karıştırarak servis edebilirsiniz.
Fırında Tavuk Şiş İçin Malzemeler
- 1 kg kadar kemiksiz göğüs eti ya da pirzola
- Yeşil biber
- Çeri domates
Marine için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı Kekik
- 1 çay kaşığı Pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı Kimyon
Fırında Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?
- Marine için gerekli malzemeleri karıştırma kabına alın ve güzelce çırparak hazırlayın.
- Tavuk etlerini küp küp doğrayıp hazırladığınız sosun içine boşaltın ve güzelce karıştırın.
- Üzerini streç film ile kapatın ve en az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletin. Zamanınız yoksa bekletmeden de hazırlayabilirsiniz ancak etlerinizi ne kadar çok marine ederseniz o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır.
- Daha sonra streci çıkartın ve tavukları çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına dizin.
- Yıkayıp saplarını kopardığınız çeri domatesleri ve doğradığınız yeşil biberleri de çöp şişlere dizdikten sonra pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hepsini aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıttığınız 200°C fırında 30 dakika boyunca etlerinizi ve sebzelerinizi pişmeye bırakın.
- Sürenin sonunda nar gibi kızaran tavuk şişleriniz servise hazır. Yanında pilav ile ya da marul, domates, ketçap, mayonez ile dürüm yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ağlayan Kek İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
- 1, 5 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket Kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
Sosu İçin;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
- Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.
- Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 C fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
- İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
- Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür. Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
- Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenip, dilediğiniz gibi süslenerek servis yapılır.