Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Tepsi Pizza İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su + gerektiği kadar ilave
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı dolusu kuru maya
- 1 tatlı kaşığı dolusu şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Sos için;
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Açmak için su
Üzerine;
- Sucuk, mantar, domates, biber, zeytin, mısır
- Kaşar peyniri
Tepsi Pizza Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ılık su, şeker ve maya bir kasede karıştırılır ve bir 5 dk mayanın aktifleşmesi beklenir.
- Yoğurma kabına un ve kalan malzemeler koyulur, aktifleşen maya da eklenip yoğrulmaya başlanır. Ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğrulur.
- Hamurun ağzı kapalı bir şekilde 1 saat mayalanmaya bırakılır. Daha hızlı mayalanmasını isterseniz, fırınınızı bir 5 dk ısıtıp içine koyabilirsiniz. Siz malzemeleri hazırlayıncaya kadar mayalanmış olacaktır.
- Hamur mayalanırken, üst malzemeleri güzelce yıkanıp ince ince dilimlenir.
- Sos için salça + diğer malzemeler karıştırılır, bir miktar suyla ezilip açılır. Koyu ketçap kıvamında olması yeterli, çok sulu yaparsanız pizza hamurumsu oluyor.
- Gelelim en güzel kısma; mayalanan hamur yağlanmış fırın tepsisine alınır, elimizi de yağlayıp bastıra bastıra bütün köşelere eşit bir şekilde varıncaya kadar açılır.
- Açılan hamurun üzerine sos sürülür. Bir miktar kaşar peyniri serpilir. Bu malzemelerin daha iyi yapışmasını sağlar.
- Ardından dilimlediğimiz bütün malzemeler sırayla dizilir
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 25 dk pişirilir.
- Daha sonra kaşar peyniri de ilave edilip, kaşar eriyinceye kadar pişirilir.
- Sıcak sıcak dilimlenip servis edilir.
Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao
- 1, 5 su bardağı un
- 1 paket Kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
Sosu İçin;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
- Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.
- Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 C fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
- İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
- Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür. Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
- Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenip, dilediğiniz gibi süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.