Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 dal pırasa
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5-6 yemek kaşığı domates sosu
- Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Sıcak su
Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?
- Pırasa yemeği yapmak için pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.
- Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır.
- 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde dilimlenir.
- Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
- Rendelenmiş domates eklenerek 1-2 tur çevirelim.
- Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dk hep birlikte kavrulması sağlanır.
- Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
- Orta ateşte pırasalar suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.
- Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
- Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Ezogelin Çorbası İçin Malzemeler
- 1, 5 yemek kaşığı mercimek
- 1, 5 yemek kaşığı pirinç
- 1, 5 yemek kaşığı bulgur
- Sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1, 5 tatlı kaşığı domates salçası
- 1, 5 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı un
- Sıcak su veya et suyu
- 1, 5 yemek kaşığı tel şehriye
- Tuz
- Nane
- Pulbiber
Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye mercimek, bulgur ve pirinçi yıkayıp üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip haşlayın ve ocaktan alın.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ince ince kıyılmış soğanı kavurun.
- Unu ilave edip biraz kavurun salçaları da ekleyip biraz daha kavurup sıcak su veya et suyu ilave edip kıvamı açın.
- Haşladığınız mercimeği de ilave edip karıştırın.
- Bir taşım kaynayınca tel şehriyeyi ekleyip kıvamına göre su gerekirse ekleyin 5-10 dakika da böyle pişirin.
- Tuzunu ve baharatları ekleyip altını kapatın. Limonla servis yapabilirsiniz. afiyet olsun.
Kedi Dili Pasta İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı damla çikolatası
Üzeri İçin;
Kedi Dili Pasta Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için tencereye mısır nişastası, un, toz şeker, kakao, vanilya ve sütü alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- Daha sonra tenceremizi ocağa alalım ve muhallebimiz koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine damla çikolata ilave edelim.
- Çikolatamız eriyene kadar karıştıralım.
- Orta derinlikteki kasemizin içerisini streç film ile kaplayalım.
- Süt ile ıslattığımız kedidili bisküvilerimizi dik olacak şekilde kasenin kenar kısımlarına yan yana dizelim.
- Ortada oluşan boşluk kısmınıada kedidili bisküvilerimizi kırarak yerleştirelim.
- Muhallebimizin yarısını kasemize boşaltarak düzeltelim.
- Üzerine yine süt ile ıslatılmış kedidili bisküvilerimizden koyalım.
- Kalan muhallebimizi boşaltarak düzeltelim ve kedidili bisküvilerimizi yerleştirelim.
- Pastamızı servis tabağına çevirdiğimizde yapışmaması için kedidili bisküvilerimizin üzerine hindistan cevizi serpelim.
- Pastamızın üzerini de streç film ile kaplayalım.
- Kümbet pastamızı 1 gece buzdolabında bekletelim.
- Servis etmeden önce üzerindeki streç filmi alalım.
- Dikkatli bir şekilde ters çevirerek kalıbımızdan çıkartalım.
- Üzerine dilerseniz kakao serpebilirsiniz.
- Dilediğiniz şekilde süsledikten sonra dilimleyerek servis edelim.