Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Güncel 10.01.2025 13:55:00 0

Editör

Yağmur Aksoy

Bugün ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Meyhane Pilavı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
  2. Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
  3. Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım.
  4. Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
  5. Ardından, yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
  6. 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
  7. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  8. Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır.

Türlü için Malzemeler

  • 1 adet patlıcan (doğranmış)
  • 1 adet kabak (doğranmış )
  • 1 adet patates (doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 200 gram fasülye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Sebze tuzu(isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı şeker

Türlü Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın, acısını almak için tuzlu suda bekletin. Ardından yıkayıp süzün.
  2. Tencereye zeytinyağını alın, doğranmış soğanları, sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Fasülye ve kırmızı biberleri tencereye ekleyin,birkaç dakika karıştırarak kavurun.
  4. Küp doğranmış patatesleri, patlıcanı,kabakları,baharatları ve salçayı, domates püresini ekleyin.
  5. Beş dakika kavurun.
  6. Sıcak suyu tencereye dökün, sebzelerin hepsinin üstünü hafifçe geçecek kadar olmasına dikkat edin.
  7. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).

Fırında Sütlaç İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

  1. Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  2. Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
  3. Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve sütü (suyu) pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  4. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  5. Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
  6. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
  7. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
  8. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.