Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 11.01.2025 13:49:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Nohut Yemeği İçin Malzemeler

  • 250g kuşbaşı et
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak etimizi uygun bir tencereye alalım, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 20-25 dakika kaynamaya bırakalım. Etler haşlanırken üzerinde biriken kahve rengi köpükleri kaşık yardımı ile alalım.
  2. Sürenin sonunda etlerimizi kontrol edelim ve kevgir yardımı ile etlerimizi alarak suyunu bir kenarda bekletelim.
  3. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alarak soğanlar pembeleşene kadar 1-2 dakika kavuralım.
  4. Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim. Biberlerin çok kavrulup erimesini istemediğim için bu aşamada çok uzun kavurmadım.
  5. Yemeğimize salçaları da ilave edip 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyelim. Ben bu tarifte kullanmak için 2 su bardağı kadar nohutu sıcak suda 3-4 saat kadar beklettim, ardından düdüklü tencerede 15 dakika pişirdim. Pişme süresi nohutun cinsine göre değişecektir, kontrollü olmakta fayda var.
  6. Ardından etlerimizi tenceremize ekleyelim, karıştıralım.
  7. Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ilave edip son olarak 4-5 dakika karıştıralım ve yemeğin suyunu ekleyelim. ben bu aşamada 1 su bardağı et suyu, 3 su bardağı sıcak su kullandım. Siz dilerseniz hiç et suyu kullanmadan ya da sadece et suyu ile de hazırlayabilirsiniz.
  8. Yemeğimizi şöyle bir karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Eğer yemeğinizi etsiz yapmak isterseniz eti ekleme kısmını atlayarak diğer aşamaları uygulayabilirsiniz.
  9. Nohut yemeği servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler

  • 2 su barağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye 
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz.
  2. Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
  3. Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
  4. Şehriyeler kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
  6. Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
  7. Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
  9. Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Fırında Sütlaç İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

  1. Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  2. Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
  3. Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve sütü (suyu) pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  4. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  5. Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
  6. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin 
  7. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
  8. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.

MHP’li Özdemir: "Muradımız terörün Türkiye'de sonlanması"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, Kayseri'de konuştu. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

İç Anadolu Bölge Baro Başkanları Toplantısı düzenlendi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ramiz Erinç Sağkan, öncelikle hukuk fakültesi öğrencisi popülasyonuna bir son vermek gerektiğini belirtti. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

İl Sağlık Müdürü Erşan: "Normal doğumu tavsiye ediyoruz"

Kayseri'de, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Normal Doğum Eylem Planı” ile ilgili kapsamında bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

Kayseri'de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

"Uyku intikamı" ile sabahlamak doğal dengeyi bozuyor

Kişilerin kendilerine vakit ayırmak için "uyku intikamı" ile gece geç saatlere kadar ayakta kalması psikolojik ve fizyolojik sorunlara neden olabiliyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

İstihdamın en fazla olduğu meslekler belli oldu

Türkiye İş Kurumu verilerine göre, geçen yıl en çok eleman istihdamı, özel güvenlik görevlisi, turizm ve otelcilik elemanı, reyon görevlisi, konfeksiyon işçisi ve garson mesleklerinde gerçekleşti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

KASKİ'den su kesintisi uyarısı!

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi, Melikgazi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 4 saat planlı bir su kesintisi yapılacağını duyurdu. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri'de cumartesi günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de namaz vakitleri (11 Ocak)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (11 Ocak)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 4 vatandaşımızı kaybettik. İşte 11 Ocak'ta Kayseri'de vefat edenler.Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Engelleri ortadan kaldıran 'Engelsiz Kayseri' mobil uygulaması

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, görme engelli vatandaşların toplu ulaşım hizmetlerinden daha kolay ve güvenli yararlanmalarına imkan tanıyan mobil uygulamayı hizmete sundu. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç, sondaj çalışmalarını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesi Becen Mahallesi ve Ali Dağı 360 bölgesinde KASKİ tarafından gerçekleştirilen sondaj sahasında incelemelerde bulundu. Detaylar Kayseri Haber'de...

İtfaiye personeline elektrikli araç arızalarına müdahale eğitimi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli personele yönelik eğitim düzenlendi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Kayseri'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

Kayseri'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Kayseri son dakika haberler, Kayseri Haber bülteninde...