Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 15.01.2025 13:26:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Fırında Soslu Karnabahar İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 tane yumurta
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağ
  • 1 dolu çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal 
  • Tuz

Fırında Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karnabaharları çok küçük olmayacak şekilde parçalayıp, yıkayalım.
  2. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Bir miktar tuz da ekleyip, 5-6 dakika kadar haşlayalım.
  3. Haşlanan karnabaharları süzüp, iyice soğumasını bekleyelim.
  4. Karnabaharlar soğuyunca sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp, karıştıralım.
  5. Karnabaharlarımızı tek tek sosa batıralım. Fazla sosunu akıtalım.
  6. Sosa batırdığımız karnabaharları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika pişirelim.
  8. Dilediğiniz gibi servis edip, sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.

Mantar Çorbası  İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 10 adet mantar
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Mantar Çorbas Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları ince ince doğrayalım.
  2. Ardından mantarları minik minik doğrayalım. Bu aşamada dilerseniz mantarlarınızı yıkayabilir, dilerseniz de silebilirsiniz.
  3. Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak erimesi için bekleyelim.
  4. Eridikten sonra soğanları ekleyelim ve hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  5. Mantarları da ekleyelim ve orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  6. Daha sonra unu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da suyumuzu ekleyelim ve orta ateşte çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  8. Çorbamız kaynadıktan sonra altını kısalım ve oda ısısındaki sütü ve karabiberi ilave ederek karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  9. Son kez tuzumuzu da ekleyelim ve karıştırarak çorbamızı ocaktan alalım.
  10. Çorbamızın sosu için tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
  11. Eriyen tereyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdıralım ve ocaktan alalım.
  12. Çorbamızı kaselere koyduktan sonra üzerine sosumuzdan gezdirelim. Dilerseniz sosu tencereye aktarabilir ve karıştırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Karamel Şerbetli Kalburabastı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Karamel Şerbetli Kalburabastı  Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
  2. Şekeri tavaya alalım.Rengi döküp sıvılaşana kadar sallayalım tavayı.
  3. Ardından suyu ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  4. Limonu içine atıp 10 dakika orta ateşte şerbet biraz koyulaşana kadar pişirelim.
  5. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  6. Hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
  7. Unu ekleyip yumuşak bi hamur elde edelim.
  8. Hamuru aparatta açıp kırık ceviz koyalım orta kısmına kapatıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  9. 190 derece fırında rengi kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkan tatlıyı soğuk şerbetle buluşturalım.
  11. Şerbetle buluşturduktan 2 dakika sonra tatlıyı ters çevirip üzerine tepsi kapatalım. 5 dakika tatlıları bu şekilde bekletelim.

MHP’li Sadir Durmaz’dan "Terörsüz Türkiye" vurgusu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin ortaya koyduğu irade, bölücü terör örgütünün, ülkemizin ve milletimizin gündeminden tamamen çıkarılmasına yönelik stratejik bir adımdır." dedi.

Kayseri ve Niğde'deki lojistik projeleri tamamlanıyor

Kayseri'deki lojistik ve Niğde'deki yük merkezi projelerinde sona gelindi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, Başkan Büyükkılıç'ı ziyaret etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a ziyarette bulundu. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Talas Millet Bahçesi'nde geri sayım başladı!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yapımı devam eden Talas Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

İstanbullu gençlere Kayseri'de afet eğitimi verildi

Kayseri İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerine yönelik afet farkındalık eğitimi düzenlendi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

"Tesisat Sizden, Kombi Bizden" projesi 13 mahalleye ulaştı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Tesisat Sizden, Kombi Bizden" projesine Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde 13 mahallenin dahil olduğunu duyurdu. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

ERÜ Rektörü Altun, basın mensuplarıyla buluştu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Erciyes yarıyıl tatilini dolu dolu geçirmeye hazırlanıyor

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes'te yarıyıl tatili öncesi rezervasyonlarda önemli hareketlilik yaşanıyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Devlet Tiyatroları geçtiğimiz yıl milyonları ağırladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatrolarının geçen sene, 75 yıllık tarihinde seyirci rekoru kırarak, 2 milyondan fazla sanatseveri ağırladığını bildirdi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde..

Görme engelliler "ulaşım ve erişimde" daha görünür olmak istiyor

Görme engelliler, sosyal hayatta rahatça yer alabilmeleri için gerekli fiziki düzenlemelerin yapılmasını bekliyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Milli uydu "Fergani FGN-100-d1" yörüngesine yerleşti

Fergani Uzay tarafından milli olarak geliştirilen ve Türkiye'nin en büyük uydusu FGN-100-d1, uzaya fırlatılmasının ardından yörüngesine başarıyla yerleşti. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri’de namaz vakitleri (15 Ocak)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri'de çarşamba günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? İşte bugün kurulan semt pazarları… Detaylar Kayseri Haber’de…

Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda çıkan yangın söndürüldü

Kayseri'de "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda çıkan yangın söndürüldü. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Çevresel Sürdürülebilirlik Akademisi'nin lansmanı yapıldı

Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan Çevresel Sürdürülebilirlik Akademisi (ÇESA) adlı Erasmus+ projesinin lansmanı yapıldı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...