Güncel
26 Ocak 2025 - 15:31
Güncelleme: 26 Ocak 2025 - 15:31

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Bugün ne pişirsem?

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Kremalı Kıymalı Fırında Patates İçin Malzemeler

Patatesli ön pişirme için;

  • 3 büyük boy patates (1 kilodan biraz fazla)
  • 200 ml krema
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı biberiye
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz (tepeleme olmasın)

Kıymalı harç için;

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
  • 300 gram kıyma

Kremalı Kıymalı Fırında Patates Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri soyup ince dilimler halinde yuvarlak keselim. Yayvan bir tencereye alalım.
  2. Diğer malzemeleri geniş bir kasede bir araya getirip karıştıralım ve patatesin üzerine dökelim. Ocağa alalım ve kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesleri arada bir çevirerek yumuşayana kadar pişirelim. Yalnız öyle ezilecek kadar pişmeyecek patatesler. Ama diri de kalmayacak.
  3. Patatesler kremayı ve sütü çekecek ama çok kuru da kalmayacak. Patatesler kısık ateşte pişerken onu arada bir alt üst çevirirken bir yandan da kıymalı harcı hazırlayalım.
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alalım. Sarımsakları da ince ince doğrayıp tavaya alalım. Üzerine sıvı yağ döküp soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavuralım.
  5. Ardından salça ve domates sosunu ekleyip karıştıralım. Baharatları da ekleyip karıştırdıktan sonra kıymayı da ekleyelim. Kıymalar rengi döküp kavrulana kadar kısık ateşte çevirelim.
  6. Kare borcamı alalım. Patateslerin yarısını borcamın tabanına dizelim. Üzerine kıymalı harcın tamamını dökelim ve yayalım. Onun üstüne de rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Kalan patatesi de tüm sosuyla beraber üstüne dökelim ve yayalım.
  7. En üste yine bol kaşar serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim. Fırından alıp sıcak servis edelim.

Tepsileri Dolduran Pamuk Gibi Poğaça İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5,5-6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz

Arası İçin:

  • Kaşar peyniri

Üzeri İçin:

  • Yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı Sıvı yağ

Tepsileri Dolduran Pamuk Gibi Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
  2. Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım. Ben bu tarifimde 200 ml’lik klasik su bardaklarından kullandım.
  3. Unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde karıştırma kabımıza ekleyelim. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
  4. Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
  5. Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamurumuzun havasının çıkması için 1-2 kere daha yoğuralım.
  7. Yoğurduktan sonra hamurumuzu kesme aşamasına geçelim. Hamurumuzu 20 eşit parçaya ayıralım ve elimizle beze haline getirelim. Hamurunuzu keserken siz yapacağınız poğaça büyüklüğüne göre beze boyutlarını ayarlayabilirsiniz.
  8. Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım. Ben iç harç olarak kaşar peyniri kullandım ancak siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
  9. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  10. Tekrar tepsi mayası için poğaçalarımızı bekletelim. 50°C çalıştırdığımız fırında 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz üzerini temiz bir bez ile örterek de 45 dakika kadar bekletebilirsiniz.
  11. Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
  12. Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
  13. Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Tiramisu Tart İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un

Keki ıslatmak için:

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Muhallebisi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 kaşık tepeleme un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı labne (100 gr)

Üzeri için;

  • Kakao

Tiramisu Tart Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekimizi hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyelim. Süt, sıvı yağı ilave ederek 1-2 dakika daha çırpalım.
  3. Ardından elediğimiz kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Malzemelerimiz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış unlanmış turta kalıbına harcımızı dökelim.
  5. Kekimizi önceden ısıttığımız 170 derecede 30 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  6. Muhallebi için labne hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım.
  7. Tencereyi ocağa alalım, muhallebi kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim. Bu aşamada sürekli karıştıralım.
  8. Muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım ılımaya bırakalım. Ilıyan muhallebiye labne peyniri ekleyip çırpalım.
  9.  Soğumaya kekimizi uygun bir servis tabağına alalım ve ılık suda karıştırarak erittiğimiz kahveli suyla ıslatalım.
  10. Üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile güzelce düzeltelim.
  11. Muhallebimiz iyice soğuduktan sonra kakao eleyerek süsleyelim. Tiramisu Tart tarifimizi 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi

FETÖ üyesi ihraç polis yakalandı

Kayseri’de ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç polis memuru yakalandı.

Resmî Gazete’de yayımlandı: 81 ilde ki okullara 300 bin ton dağıtılacak

Kış aylarında eğitim faaliyetlerinin aksamaması için hükümetten yeni bir karar geldi. 81 ildeki okulları yakından ilgilendiren düzenleme Resmî Gazete’de yayımlandı.

KTO'dan kadın çiftçilere destek: "Siz yeter ki üretin"

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde “Kadın Çiftçiler Sürdürülebilir Gelecek İçin Buluşuyor” iftar programı düzenlendi.

Emniyet Müdürü Atanur Aydın Baki Ersoy'un verdiği madalyonu bakın kime hediye etti?

Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın gerçekleştirdiği ziyarette MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy tarafından hediye edilen madalyonu başkasına hediye etti. O anlar takdir topladı.

TÜİK araştırdı: Toplumun yarısından fazlası destekledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tek kullanımlık plastiklerle ilgili yeni yönetmeliği hayata geçirirken yönetmelik öncesinde TÜİK ile vatandaşların tutumlarını inceledi. İşte veriler...

Otomobil refüje çarptı, araçta sıkışan sürücüyü itfaiye kurtardı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde kontrolden çıkan otomobil refüje çarptı. Otomobilde sıkışan sürücü, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Saadet Partisi, siyasi partilerle ‘Adalet Sofraları’nda buluştu

Saadet Partisi (SP), siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle düzenledikleri ‘Adalet Sofraları’ isimli iftar programında bir araya geldi.

Kayseri’de besiciler o tarihe dikkat! Hibeler, projeler, destekler görüşülecek

Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin olağan genel kurul toplantısında yeni dönem çalışma programı ve bütçe başta olmak üzere birçok konu görüşülecek. İşte tarih ve detaylar…

Kayseri'de 'Suça Sürüklenen Çocuklar' için değerlendirme toplantısı

Kayseri’de suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması amacıyla yürütülen “Sensiz Olmaz” projesinin değerlendirme toplantısı Vali Gökmen Çiçek başkanlığında gerçekleştirildi.

Kartal Kavşağına alternatif olacak yol bakın nereye açıldı?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kent ulaşımını daha konforlu ve akıcı hale getirmek amacıyla hayata geçirilen alternatif yol projesinin tamamlanarak hizmete açıldığını paylaştı.

Kayseri’de günde kaç saat televizyon izleniyor? Türkiye verileri açıklandı

Televizyon İzleme Araştırmaları A.Ş. (TİAK) tarafından paylaşılan son verilere göre Türkiye’de günlük televizyon izleme süresi dikkat çekici seviyelere ulaştı.

Kayserili milli sporcu Çağdaş Kaya Avrupa ikincisi oldu

Gürcistan’da yapılan 2026 Avrupa Para Powerlifting Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Çağdaş Kaya, Kayseri’de görkemli bir törenle karşılandı.

Peş Peşe Depremler Sonrası Naci Görür Uyardı: O Bölge Riskli

Türkiye’nin farklı illerinde art arda meydana gelen depremler sonrası Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken açıklama geldi. Görür, özellikle bir bölgedeki fay hattına dikkat çekerek uyarıda bulundu.

Kartal Kavşağı projesinde gözler sökülen ağaçlarda! Bakın ne yapıldı?

Kartal Katlı Kavşağı Projesi devam ederken alternatif yol açma çalışmalarında etrafta bulunan ağaçlar söküldü. Başkan Memduh Büyükkılıç sökülen ağaçlara ne yapıldığını sosyal medya hesabından paylaştı.

Kayseri’de kuş cennetinde korkutan yangın! Günler sonra söndürülebildi

Kayseri'de, Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 gün süren müdahalesinin ardından söndürüldü. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayserispor ligde kalırsa kasası dolacak! Flaş karar

Süper Lig’de yayın gelirlerinin dağıtım sistemi değişti. “Şampiyonlar Payı” kaldırılırken, bu payın artık tüm takımlara eşit şekilde dağıtılacağı açıklandı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14