Tarih: 14.02.2025 13:51

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Beyti Kebabı İçin Malzemeler

Beyti Köftesi için:

Yufkalara ve üzerine sürmek için:

Domates sosu için:

Yanında servis etmek için

Beyti Kebabı Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak beytimizin köftesini hazırlıyoruz. Soğan, sarımsak ve yumurtayı rondoya alarak çekelim. Rondo kullanmak istemezseniz soğan ve sarımsağı rendeleyebilirsiniz.
  2. Köfte için rondoda çektiğimiz malzemeleri, kıyma, galeta unu ve baharatları derince bir kaba alarak köfte harcını güzelce yoğuralım.
  3. Köfte harcından bir miktar alarak elimizde uzun ve yassı bir şekilde biçimlendirelim. Unutmayın köfteler pişerken kısalıp kalınlaşacaktır, eğer çok miktarda çıkartmak isterseniz köftelerinizi daha ince yapabilirsiniz.
  4. Şekillendirdiğimiz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştelim.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köftelerimizi 15 dakika pişirelim.
  6. Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritelim.
  7. Yufkalardan bir tanesini alarak ikiye keselim.
  8. Tek kat olacak şekilde bir parçasının üzerine tereyağı sürelim.
  9. Fırından aldığımız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını katlayarak rulo şeklinde saralım. (Fotoğraflarda ve videoda bu bölümü görebilirsiniz)
  10. Tüm malzemeleri sardıktan sonra ruloları verev olarak şekilde keselim ve tekrar tepsiye dizelim.
  11. Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürelim.
  12. Kebabımız fırında kızarırken domates sosunu hazırlayalım. Bunun için tereyağını tavada eritelim, domates rendesini ekleyelim. Birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ilave edelim. Kıvamı koyu ise bir miktar su ilave edebilirsiniz.
  13. Yufkaların üzeri hafifçe kızardıktan sonra fırından alalım.
  14. Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirelim, yanına birkaç kaşık yoğurt koyalım.

Sebzeli Bulgur Pilavı  İçin Malzemeler

Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları soyarak küçük küçük doğrayalım ve tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletelim.
  2. Soğanı yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım.
  3. Biberleri doğradıktan sonra tencereye ekleyelim ve soğanla birlikte kavurmaya başlayalım.
  4. Patlıcanların suyunu süzelim, tencereye ekleyerek 3-4 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  5. Ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve karıştıralım.
  6. Salçamızı da ekleyerek son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte, yaklaşık 3-4 dakika sebzeler pişene kadar bekleyelim.
  7. Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyip karıştıralım.
  8. Tuzu ve sıcak suyu da ilave ederek karıştıralım. Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır.
  9. Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirelim. Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
  10. Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  11. Pilav suyunu çekip göz göz olduktan sonra ocağı kapatalım. Daha sonra kapağın altına kağıt havlu sererek 15 dakika kadar demlendirelim.

Kalburastı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

Kalburastı Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbet için malzemeleri tencereye koyup kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra altını kapatıp soğumaya alalım.
Margarin yumurta yoğurt irmiği kabımıza alıp yoğuralım. Daha sonra vanilya kabartma tozu ve un ekleyip yoğurmaya devam edelim. 1 çay bardağı cevizi ekleyip biraz daha yoğurmaya devam edelim. Kevrimizi ters çevirelim. Bir miktar hamurdan alıp elimizle yayalım. İçine bir miktar ceviz koyalım ve şekil verelim. Yağlanmamış tepsimize düzelim. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —