Tarih: 31.03.2025 13:53
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Kayseri Yağlaması İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
İç harcı için;
- 500 gr. kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tutam maydanoz
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıcak su
Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?
- Tarifimiz için önce hamurumuzu hazırlayarak başlayalım.
- Kabımıza sütü, suyu, yağı, şekeri, mayayı ve tuzu koyup karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ilave edip yoğuralım.
- Üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Diğer yanda iç harcını hazırlayalım.
- Tavaya kıymayı koyup suyunu çekene dek pişirelim.
- Yağları ilave edip kavuralım.
- Rondoda çektiğimiz soğanın suyunu sıkıp ilave edelim.
- Biberleri de rondoda çekip ilave edelim. İsteyen elinde doğrayabilir.
- İyice kavrulunca salçayı ve baharatları ilave edelim.
- İki büyük domatesi rendeleyip ilave edelim.
- En son sıcak suyu koyup 10 dakika pişirelim.
- Tuzu ve baharatı kendimize göre ayarlayalım.
- Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
- Her birini unlayarak servis tabağı kadar açalım.
- Tavada bazlamaları pişirelim.
- Her pişen bazlamanın üzerine iç harçtan gezdirelim.
- 12 beze bitene kadar bu işlemi yapalım.
- En üstede iç harçtan sürelim.
- 4 parçaya keselim.
- Üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan koyalım. İsteyen sade isteyen yoğurt koyarak yiyebilir.
Fırında Sütlaç İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
Fırında Sütlaç Yapılır?
- Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
- Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
- Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve sütü (suyu) pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
- Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
- Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
- 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —