Tarih: 01.04.2025 13:10

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Köri Soslu Tavuk İçin Malzemeler

köri sosu için;

Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

  1. Köri soslu tavuk yapımına öncelikle göğüs etini hazırlamakla başlayalım. Etimizi tercihen jülyen (parmak gibi) doğrayalım.
  2. Bir kaba alıp, üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  3. Kekik, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştıralım.
  4. Üzerini streç folyo ile kapatıp, birkaç saat dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa dinlendirmeden de devam edebilirsiniz. İtiraf edeyim, ben de her zaman önceden hazırlayamıyorum, sıkıntı yapmayın :)
  5. Genişçe bir tavayı kızdırın. Gerekirse az sıvı yağ ilave edin veya marine ederken eklediğiniz yağ zaten yeterli olacaktır.
  6. Tavuk etlerini tavaya alın. Suyunu salmasına fırsat vermeden, tavukları pişirin. Burada önemli olan, etler üst üste dolu dolu olmasın. Eğer her bir parça ayrı ayrı yağa temas etmezse, etiniz sulanacaktır. Bu durumda kuru ve lezzetsiz bir tavuk olur. Çoklukla göğüs etinin lezzetsiz bulunmasının nedeni de budur zaten ama siz bu şekilde pişirirseniz, lokum gibi olacağına emin olabilirsiniz.
  7. Tavukları çevirerek pişirin, 2-3 dk sonra arpacık soğanları da ilave edin.
  8. Tavukların her tarafı altın rengi olunca, sıvı kremayı, köri ve tuzu ekleyin. Karıştırın, 1-2 dk pişirin.
  9. Son aşamada, ben biraz kıvam da vermesi için evde varsa 1 yemek kaşığı parmesan peyniri ekliyorum. Bir iki kere çevirip, hemen sıcağıyla servis edelim. Afiyetler olsun

Profiterol çin Malzemeler

Profiterol Kreması için;

Üzeri İçin

Profiterol Nasıl Yapılır?

  1.  İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
  2. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
  4.  Hamurlarımızı pişirelim. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.
  5. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
  6. Profiterol Kremasını hazırlayalım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin.
  7. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
  8. Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Profiterolün  pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
  9. Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.

Afiyet olsun..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —