Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Güncel 3.04.2025 13:24:00 0

Editör

Yağmur Aksoy

Bugün ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Tavuklu Bezelye İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg bezelye
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 kuru soğan
  • 2 patates
  • 2 ufak domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1’er tatlı kaşığı nane, tuz, kekik, kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Su

Tavuklu Bezelye Nasıl Yapılır?

  1. Doğradığımız soğanları sıvı yağda kavrulmaya bırakıp patates ve domateslerimizi küp küp doğruyoruz.
  2. Soğanlarımız pembeleşince baharatlarımızı ve salçamızı soğanlara ekliyoruz.
  3. Salçalı soğanlarımıza kuşbaşı ufak doğranmış tavuk göğsünü ekleyip kavuruyoruz.
  4. Etlerimiz kavrulduktan sonra patatesimizi de ekleyip bir süre kavurduktan sonra bezelye ve domateslerimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Üzerine yeterince su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
    Afiyet olsun.

Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su

Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları soyarak küçük küçük doğrayalım ve tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletelim.
  2. Soğanı yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım.
  3. Biberleri doğradıktan sonra tencereye ekleyelim ve soğanla birlikte kavurmaya başlayalım.
  4. Patlıcanların suyunu süzelim, tencereye ekleyerek 3-4 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  5. Ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve karıştıralım.
  6. Salçamızı da ekleyerek son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte, yaklaşık 3-4 dakika sebzeler pişene kadar bekleyelim.
  7. Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyip karıştıralım.
  8. Tuzu ve sıcak suyu da ilave ederek karıştıralım. Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır.
  9. Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirelim. Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
  10. Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  11. Pilav suyunu çekip göz göz olduktan sonra ocağı kapatalım. Daha sonra kapağın altına kağıt havlu sererek 15 dakika kadar demlendirelim.

Spoonful İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema ( muhallebi soğuduktan sonra kullanılacak)

Tabanı için;

  • Kakaolu baton kek 

Üzerinin ganajı için;

  • 1 paket krema
  • 2 paket çikolata

Spoonful Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin.
  2. Koyulaşınca ocağın altını kapatıp vanilya ekleyip tekrar karıştırın hızlı soğuması için başka bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatıp soğumasını bekleyin.
  3. Bu arada tatlının tabanı için keki ufalayıp kaselere iki yemek kaşığı kadar ekleyin.
  4. Soğuyan muhallebiye krema ekleyip mikserle çırpın ve hazırladığınız ufalanmış kekin üzerine bir kepçe muhallebi ekleyin.
  5. Son olarak üzerinin ganajı için kremayı çok az ısıtıp üzerine çikolata ekleyin süreklili karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
  6. Porsiyonlara ayırdığımız tatlının üzerlerine ganajı ekleyip üzerine çikolata parçaları ekleyip servis edebilirsiniz.