Tarih: 05.04.2025 14:20
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Nohutlu Tavuklu Pilav İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kalçalı tavuk butu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
- 1 su bardağı sıcak tavuk suyu (200 ml)
Nohutlu Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?
- Pirinçlerimizi ılık ve tuzlu suya alarak 20 dakika kadar bekletelim. Sürenin sonunda pirinçlerimizi yıkayalım.
- Tenceremize sıvı yağ ve tereyağını alalım. Yağımız eridikten sonra pirinçlerimizi ekleyelim ve kavuralım.
- Pirincimiz kavrulduktan sonra üzerine tuz, tavuk suyu, sıcak su ve haşlanmış nohutları ekleyelim ve tenceremizin kapağını kapatalım.
- Pilavımızı kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişmeye bırakalım.
- Pilavımız piştikten sonra üzerine haşlayıp didiklediğimiz etlerimizi yerleştirelim.
- Üzerine kağıt havlu kapatıp tencerenin kapağını da kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Demlenen pilavımız servise hazır. Yanında ayran ve turşu ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
Tavuk Döner İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk but (kalçalı)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı yoğurt (susuz)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuk Döner Nasıl Yapılır?
- Tavuklar güzelce yıkanır, bıçakla derisi ve kemiklerinden ayrılıp temizlenir. Dilerseniz bu işlemi kasabınızdan rica edebilirsiniz.
- Bir kabın içine rendelenmiş soğanın suyu sıkılır. (Sadece suyu kullanılacak) sarımsakla birlikte diğer sos malzemeleri de eklenip karıştırılır.
- Temizlenmiş tavuklar sosa bulanıp buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
- Daha sonra streç filme üst üste gelecek şekilde koyulup sıkıca sarılır.
- Buzlukta 1 gün dondurulur. Vaktiniz yoksa 6 saat bekletmeniz yeterli.
- Buzluktan çıkardıktan yarım saat sonra ince ince dilimlenir.
- Tavada sıvı yağla eritilmiş tereyağında ara sıra çevirerek orta ateşte kızartılır.
- Enfes tavuk dönerimiz servise hazır. İster lavaşla dürüm yapın, ister pilavla kaşık kaşık yiyin.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —