Tarih: 06.04.2025 13:34

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

 

Tarhana Çorbası İçin Malzemeler

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavurun. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz.
  2. Suyu yavaş yavaş ilave edin ve devamlı karıştırarak pişirin. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz.
  3. Kaynadıktan sonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alın.

Beyti Kebabı İçin Malzemeler

Beyti Köftesi için:

Yufkalara ve üzerine sürmek için:

Domates sosu için:

Yanında servis etmek için

Beyti Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak beytimizin köftesini hazırlıyın. Soğan, sarımsak ve yumurtayı rondoya alarak çekin.
  2. Köfte için rondoda çekilen malzemeleri, kıyma, galeta unu ve baharatları derince bir kaba alarak köfte harcını güzelce yoğurun.
  3. Köfte harcından bir miktar alarak elimizde uzun ve yassı bir şekilde biçimlendirin. Unutmayın köfteler pişerken kısalıp kalınlaşacaktır, eğer çok miktarda çıkartmak isterseniz köftelerinizi daha ince yapabilirsiniz.
  4. Şekillendirdiğimiz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köfteleri 15 dakika pişirin.
  6. Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritin.
  7. Yufkalardan bir tanesini alarak ikiye kesin.
  8. Tek kat olacak şekilde bir parçasının üzerine tereyağı sürün.
  9. Fırından aldığımız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde dizin ve yufkanın kenarlarını katlayarak rulo şeklinde sarın.
  10. Tüm malzemeleri sardıktan sonra ruloları verev olarak şekilde kesin ve tekrar tepsiye dizin.
  11. Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürün.
  12. Kebap fırında kızarırken domates sosunu hazırlayın. Bunun için tereyağını tavada eritin, domates rendesini ekleyin. Birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ilave edin. Kıvamı koyu ise bir miktar su ilave edebilirsiniz.
  13. Yufkaların üzeri hafifçe kızardıktan sonra fırından alın.
  14. Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirin, yanına birkaç kaşık yoğurt koyun.

Spoonful İçin Malzemeler

Tabanı için;

Üzerinin ganajı için;

Spoonful Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin.
  2. Koyulaşınca ocağın altını kapatıp vanilya ekleyip tekrar karıştırın hızlı soğuması için başka bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatıp soğumasını bekleyin.
  3. Bu arada tatlının tabanı için keki ufalayıp kaselere iki yemek kaşığı kadar ekleyin.
  4. Soğuyan muhallebiye krema ekleyip mikserle çırpın ve hazırladığınız ufalanmış kekin üzerine bir kepçe muhallebi ekleyin.
  5. Son olarak üzerinin ganajı için kremayı çok az ısıtıp üzerine çikolata ekleyin süreklili karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
  6. Porsiyonlara ayırdığımız tatlının üzerlerine ganajı ekleyip üzerine çikolata parçaları ekleyip servis edebilirsiniz.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —