Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 9.04.2025 15:52:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Fırında Tavuk Çöp Şiş İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Çeri domates
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber

Marine etmek için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber

Fırında Tavuk Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerini marine etmek için yoğurdu, salçayı ve baharatları uygun bir kapta karıştıralım.
  2. Küp küp doğradığımız tavuk etlerini de bu sosa ilave ederek güzelce karıştıralım. Zamanınız varsa tavukların üzerini streçleyerek 2-3 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  3. Çöp şişlere sıra ile domates, tavuk, kırmızı biber ve yeşil biberden dizelim.
  4. İçi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo olan sar pişirden yerleştirdiğimiz tepsimize hazırladığımız çöp şişlerimizi koyalım.
  5. Üzerini de yine sar pişir kağıdı ile kapatalım ve 200°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  6. Pişen tavuklarımızın üzerini açalım ve üzeri kızarıncaya kadar fırına verelim.
  7. Üzeri kızaran tavuk şişlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Özbek Pilavı İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 3 adet büyük boy havuç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 1 fincan badem
  • 4, 5-5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 baş sarımsak (en son)

Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce etler tencerede zeytinyağında 4-5 dk harlı ateşte kavurulur, sonra kısık ateşte suyunu salıp pişmeye bırakılır.
  2. Kapağını kapatıp kendi suyunu çekene kadar pişirilir, şayet yumuşayıp pişmediyse 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. 
  3. Etler pişerken soğanlar yemeklik doğranır, havuçlar rendelenir, bademler ılık suda 10dk bekletilip kabukları soyulur. Pirinç güzelce yıkanır.
  4. Pişmiş ve suyunu çekmiş et kendi yağında hafif kızartılır.
  5. Tereyağı eklenir, eriyince soğanlar ilave edilip kavrulur, havuçlar ve bademler eklenip bı 5dk daha kavrulur.
  6. Ardından pirinç, tuz, karabiber eklenip 1-2 tur karıştırılır ve kaynar suyu ekleyip kapağı kapatılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  7. Suyunu biraz çektikten sonra 1-2 baş sarımsak pilavın ortasına konulur.
  8. Tamamen suyunu çekince altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Pilavımız hazır.

Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (800 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.
  3. Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.
  4. Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  5. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.
  6. Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.
  7. Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.
  8. Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  9. Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.
  10. Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.
  11. Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  12. Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.
  13. Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
  14. Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kayseri nöbetçi eczaneler (17 Aralık 2025)

Kayseri'de hizmet verecek nöbetçi eczane listesini sizler için derledik. Şehirde 17 Aralık 2025 tarihinde 14 eczane akşam hizmet verecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Erciyes Üniversitesi 2026 bütçesinde öne çıktı...

Üniversitelere ayrılan bütçeler kapsamında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Türkiye'nin bütçe olarak en güçlü üniversitelerinden biri oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Hacılar’da silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde 2 grup arasında çıkan kavgada silahla vurulan 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Başkan Öztürk’ün kayınvalidesi son yolculuğuna uğurlandı

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün hayatını kaybeden kayınvalidesi Meryem Hatice Köse, son yolculuğuna uğurlandı.

Kayserispor Konyaspor deplasmanında! Misafir tribünü fiyatı belli oldu

Süper Lig’in 17. haftasında Kayserispor’un Konya deplasmanında oynayacağı maçın bilet fiyatları belli oldu.

TFF açıkladı: 2025-2026 sezonu ara transfer tarihleri değişti

Türkiye Futbol Federasyonu, 2025-2026 sezonunun 2. Transfer ve Tescil Dönemi’nin 2 Ocak’ta başlayıp 6 Şubat 2026’da sona ereceğini açıkladı.

Sosyal medyada öğrendiği Heimlich manevrası bebeğin hayatını kurtardı

Kayseri'de nakliye işi yapan esnaf boğazına şeker kaçan bebeği sosyal medyadan öğrendiği Heimlich manevrasıyla kurtardı.

Kayseri’de mahalle tel örgüyle ikiye bölündü: Camiye gitmek için 5 kilometre yürüyorlar

Kayseri’nin Sarımsaklı Mahallesi, tren rayları için çekilen tel örgüyle ikiye bölündü.

Büyükşehir’den afetlere hazırlıkta kritik adım!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda, ağır arama kurtarma ekiplerinin oluşumu konusunda ağır akreditasyon eylemi eğitimleri başlatıldı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Özdoğan, 17 Aralık Şehitlerini dualarla yad etti

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri’de gerçekleştirilen ve 15 kahraman askerin şehit olduğu, 54 askerin yaralandığı hain terör saldırısının 9. yıl dönümünde düzenlenen anma programına katıldı.

Talas Patievi 500 kapasiteli doğal yaşam alanı Türkiye’ye örnek oluyor

Talas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Talas Patievi Doğal Yaşam Alanı, 500 hayvan kapasiteli yapısı ve aldığı “Doğal Yaşam Alanı Çalışma İzni” ile dikkat çekiyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Yerli Malı Haftası’nda Togg sürprizi: Talas’ta öğrenciler yerli otomobille buluştu...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Yerli Malı Haftası kapsamında Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın makam aracı Togg, Talas’taki ilkokulda öğrencilerle buluştu. Detaylar Kayseri Haber'de...

ERÜ'den 17 Aralık Şehitleri için anlamlı yürüyüş

Erciyes Üniversitesi, 17 Aralık 2016’da kampüs önünde askerleri hedef alan bombalı terör saldırısında şehit olan 15 askeri andı. Akademik ve idari personel Türk bayraklarıyla yürüyerek şehitler için dua etti.

Kartal Kavşağı’na alternatif yol tamamlandı: Talas ve Hulusi Akar Bulvarı trafiği rahatlayacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı’na alternatif olarak yapılan yeni yolun asfalt çalışmalarını inceledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Öztürk'ün acı günü...

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ün kayınvalidesi Meryem Hatice Köse hayatını kaybetti.

Palancıoğlu’ndan AB zirvesinde çarpıcı çıkış: “Avrupa Gazze’ye neden sessiz?”

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, İstanbul'da gerçekleştirilen Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi 33'üncü Türkiye Çalışma Grubu Toplantısı'na katıldı.