Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 14.04.2025 12:15:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Terbiyeli Şehriye Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1’er çay kaşığı karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
  • 8 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Terbiyeli Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede şehriyeyi kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Rendelenmiş sarımsağı ve baharatları da atıp biraz daha kavurduktan sonra sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  4. Terbiyesi için verilen malzemeleri çırpalım.
  5. Çorbanın suyundan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıştırdıktan sonra çorbaya ekleyelim ve karıştıralım.
  6. En son üzerine tereyağı ve nane yakıp dökelim.

Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates İçin Malzemeler

  • 6 adet patates

Tavuk harcı için;

  • 400 gr tavuk
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy soğan
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 150 gr kaşar peyniri

Patatesleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklu çanak patates için öncelikle beşamel sosu hazırlayalım. Bunun için küçük bir sos tenceresine tereyağını alarak eritelim.
  2. Üzerine unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar kavuralım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamaya dikkat etmelisiniz.
  3. Unumuz yeterince kavrulduktan sonra bir taraftan çırpıcı ile çırpalım ve sütü ekleyelim.
  4. Sosumuz kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  5. Kıvam alan sosumuza tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha pişirerek ocaktan alalım.
  6. Patateslerin kabuklarını soyalım ve parizyen bir kaşıkla ortalarını oyalım. Bu işlemi tatlı kaşığı ile de yapabilirsiniz. Bu aşamada patatesten kalanları sebze çorbası ya da patates çorbasında değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda patateslerimizi oyduktan sonra, kararmamaları için soğuk suyun içerisinde bekletebilirsiniz.
  7. Hazır olan patateslerimizi bol kızgın yağda, maşa ya da çatal yardımı ile çevirerek kızartalım.
  8. Patateslerimiz kızardığında yağın içerisinden dikkatli bir şekilde çıkartalım.
  9. Tavuklu harcı için küp küp doğradığımız tavukları, içerisine sıvı yağ aldığımız tavada, suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak pişirelim.
  10. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan, küçük küçük doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ilave edelim.
  11. Sebzeler ile beraber tavuk etlerini 5 dakika pişirelim.
  12. Sebzeler yumuşadığında harcın içerisine domates salçası, tuz, kekik, karabiber ve toz biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  13. Son olarak suyu ekleyip 1-2 dakika daha pişirelim ve harcı ocaktan alalım.
  14. Yemeğimizin sosu için sıcak suyun içerisine domates salçası ve tuzu alarak karıştıralım.
  15. Uygun bir fırın kabına kızarttığımız patatesleri dizelim. İçlerini hazırladığımız harçla dolduralım.
  16. Üzerlerine beşamel sosunu da yerleştirip bolca kaşar peyniri serpiştirelim.
  17. Salçalı sosunu da fırın kabına aktardıktan sonra önceden ısıttığımız 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim.
  18. Sürenin sonunda peynirleri eriyip pişen patates çanaklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Fıstıklı Burma Kadayıf İçin Malzemeler

  • 250 gr sade yağ
  • 400 gr taze kadayıf

İç dolgusu için;

  • 1 su bardağı kuru kadayıf
  • 1,5 su bardağı Antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • Çeyrek limon suyu

Üzeri için;

  • Toz Antep fıstığı

Fıstıklı Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Bunun için tencereye su ve şekeri alıp karıştıralım, kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Tatlımızın iç dolgusu için ufalanmış kadayıfı, Antep fıstığını uygun bir kasede güzelce karıştıralım.
  4. Sade yağdan 4 kaşık kadarını çelik tavamıza alalım. Bastırarak tabanına yayalım ve kenara alalım.
  5. Taze kadayıflarımızı tezgaha alalım. Üzerlerine iç dolgusundan yerleştirelim ve burarak sıkıca saralım. Burduğumuz kadayıfları yağladığımız tavaya dizelim.
  6. Tüm kadayıfları bu şekilde yağlayıp tavaya dizdikten sonra üzerine, kalan sade yağı eriterek bolca gezdirelim.
  7. Burma kadayıflarımızın her yerinin eşit bir şekilde kızarması için, kısık ateşte çevirerek dikkatli bir şekilde pişirelim.
  8. Kadayıflarımız yavaş yavaş pişerken aralarını açarak yanlarının da kızarmalarını sağlayalım.
  9. Kadayıfların alt kısmı yeterince kızardıktan sonra tavadaki yağı ayrı bir kaba alalım.
  10. Tatlıyı düz bir kapak yardımı ile ters çevirip tekrar tavaya alalım.
  11. Ayırdığımız yağı yine tatlının üzerine gezdirerek her tarafını aynı şekilde kısık ateşte çevirerek kızartalım.
  12. Her iki tarafı da güzelce kızaran tatlının fazla yağını alalım. Üzerine ılıyan şerbetimizi gezdirelim.
  13. Birkaç saat şerbetini çekip soğuması için tatlımızı dinlenmeye bırakalım.
  14. Yeterince soğuyup dinlenen burma kadayıf tatlımızı dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Cam silerken 4. kattan düşen kadın yaralandı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde cam silerken düşen kadın ağır yaralandı. Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri’de namaz vakitleri (23 Nisan)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (23 Nisan)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 4 vatandaşımızı kaybettik. İşte 23 Nisan'da Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Öz Sağlık-İş Kayseri Şubesi seçimini yaptı!

Öz Sağlık-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Emre Kocaman güven tazeledi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

2 firari hükümlü yakalandı

Kayseri'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 firari hükümlü yakalandı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Polis katiline müebbet hapis cezası!

Kayseri'de, polis memurunu kavga ihbarı üzerine gittiği olay yerinde tüfekle vurarak şehit eden sanık, yeniden yargılandığı davada müebbet ile 15 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de..

Kocasinan Turizm Haftası etkinlikleri

Kocasinan Belediyesince 49. Turizm Haftası dolayısıyla bazı etkinlik düzenlendi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Başkan Çolakbayrakdar ve eşi çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve eşi Fatma Çolakbayrakdar, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerine katıldı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Şaban Çopuroğlu'ndan Kayseri-Yerköy hızlı tren hattı ziyareti

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri-Yerköy hızlı tren hattı çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Vali Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Büyükşehir’den 23 Nisan’a özel çocuk koşusu

Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel çocuk koşusu düzenleyecek. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri belirlendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 13 bin 500, yurt dışında 5 bin 450 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Minik Okyanus, Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğuna oturdu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Bostancı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık makamını Besime Özderici İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Okyanus Atik'e bıraktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Melikgazi Belediyesinin projesi WSIS Prizes 2025'te finale kaldı

Melikgazi Belediyesinin Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürüttüğü "İklim Değişikliği ile Mücadelede Dijital Belediyecilik Hizmetlerinin Artırılması (DigiEdu Project)" adlı projesi, WSIS Prizes 2025’te finale kaldı.

Uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 176 sentetik hap ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Cam silerken 4. kattan düşen kadın yaralandı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde cam silerken düşen kadın ağır yaralandı. Detaylar Kayseri Haber’de…