Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Güncel 23.04.2025 12:10:00

Editör

Yağmur Aksoy

Bugün ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?

Kabak Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 büyük boy havuç (minik doğranmış)
  • 1 büyük boy kabak (minik doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (minik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
  • 1 avuç kıyılmış dereotu

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp havuçları rengi dönene kadar kavurun.
  2. Kabak ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Ununu ekleyin 2-3 dk daha kavurun.
  4. Sütünü ekleyerek hızlıca karıştırın.
  5. Ardından sıcak suyu, baharatları ve dereotunu da ekleyip çırpıcıyla karıştırın.
  6. Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20dk pişirin. Afiyet olsun

Etli Sebzeli Güveç için Malzemeler

  • 400-500 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet ortaboy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 8-10 adet mantar
  • 2 adet soyulmuş domates

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığından az toz biber,pul biber
  • 1 er çay kaşığı karabiber ve kekik
  • 1 çay bardağı su

Üzerine için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet defne yaprağı

Etli Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?

  1. Etlerinizi güvece alın üzerine doğramış olduğunuz sebzeleri ilave edin.
  2. Sosu için gerekli malzemeleri güzelce karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin.
  3. Elinizle güzelce karıştırıp üzerine bir yemek kaşığı tereyağını parçalar halinde ilave edin defne yaprağını ekleyin.
  4. Yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun

Saray Muhallebisi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı dan 2 parmak eksik un
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı

Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için malzemeleri uygun bir tencereye alın.
  2. Altını açıp şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Kaynamasına gerek yok. Ilıması yeterli.
  4. Diğer bir tencerede tereyağını eritin.
  5. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
  6. Biraz sararması yeterli olacaktır.
  7. Ilık şerbetin yarısını aktarın ve sürekli karıştırın.
  8. Diğer yarısını da aktarıp fokurdayana kadar pişirin.
  9. Göz göz olunca vanilini ekleyip karıştırıp kapatın.
  10. 2-3 dk blenderdan geçirip kuplara veya kaselere paylaştırın.
  11. Bu şekilde çok güzel bir kıvam elde edeceksiniz.
  12. Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun