Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Güncel 30.04.2025 13:56:00

Editör

Yağmur Aksoy

Bugün ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Bostan Kebabı İçin Malzemeler

İçi için:

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 300-400 gram kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 3 adet küçük köy biberi
  • 1 dolu tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kaşar

Bostan Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bostan patlıcanları alacalı soyalım.
  2. Ortadan ikiye kesip patlıcana çaprazlı kesikler atın, üzerini yağlayıp kontrollü bir şekilde 25-30 dakika 180 derece airfryerda pişirelim.
  3. Tencereye sıvı yağ gezdirip yağ kızdıktan sonra küçük küçük doğranan etleri mühürlemek için tencereye atın.
  4. Etler suyunu çektikten sonra üzerini hafif geçene kadar sıcak su ekleyin..
  5. Etler suyunu çekince tekrar sıcak su ekleyin.
  6. Etleri bu çekilde 2 saat pişirin, bu yöntemle yumuşacık etleriniz olacak.
  7. Soğanları ve biberleri salçalarla birlikte etin üzerine ilave edin, 2 tatlı kaşığı tereyağı ile iyice kavurun..
  8. Ardından domateslerle kavurun. Baharatları ekleyin.
  9. Patlıcanların içini ezip harçları doldurun.
  10. Üzerlerine hafif kaşar rendeleyip airfryerda üstleri kızarana kadar tutun.

Kadayıf Dolgulu Hurmalı Atıştırmalık İçin Malzemeler

  • Medjol hurma
  • Kızarmış kadayıf (yeteri kadar)
  • 3 yemek kaşığı badem kreması
  • 120 gram çikolata
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

Kadayıf Dolgulu Hurmalı Atıştırmalık Nasıl Yapılır?

  1. Hurmaları alıp, çekirdeğini çıkartın.
  2. Kızarmış kadayıf ile badem kremasını karıştırıp hurmaların içini doldurun.
  3. Hindistan cevizi yağı ile benmari eritilmiş çikolatayla kaplayın.
  4. Buzdolabında dondurup servis edin.