Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Güncel 4.05.2025 12:45:00

Editör

Dila Üstündağ

Bugün ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Cennet Çorbası İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 su bardağı tavuk suyu (400 ml)
  • 5 su bardağı sıcak su (1 litre)

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Cennet Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Cennet çorbası için öncelikle patates ve soğanın kabuğunu soyarak iri parçalar halinde doğrayın.
  2. Ocağa aldığımız uygun bir tencereye tereyağını alın.
  3. Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edin ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavurun.
  4. İri bir şekilde doğranan soğan ve patatesi de ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  5. Sebzeleri güzelce kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak tozu ekleyerek karıştırın.
  6. Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tenceremize ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
  7. Pişen sebzeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezin. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  8. Çorbayı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
  9. Üzeri için sos tavasına tereyağını alarak eritin. Üzerine toz kırmızı biberi ekleyerek kızdırın.

Sebzeli Tavuk İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 büyük boy domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 parça tavuk fileto

Sosu için :

  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kekik
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeler görselde olduğu gibi doğranarak fırın tepsisine alınır  .
  2. Sosu için gerekli malzemeler karıştırıldıktan sonra tepsideki malzemelerin üzerine dökülerek tüm malzemeler iyice harmanlanır.
  3. Yağlı fırın kağıdı suyla ıslatıldıktan sonra tepsinin üzerine serilir ,kenarları düzeltilerek kapatılır.
  4. 200 derece fırında ara ara karıştırılarak kontrollü olarak pişirilir.
  5. Sebzeler ve tavuk yumuşadıktan sonra fırın kağıdı alınarak 5 dakika daha fırında tutulur.

Mozaik Pasta İçin Malzemeler

  • 300 gr petibör bisküvi
  • 100 gr eritilmiş margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırın fakat ufalamayın. 4 parçaya ayırmanız yeterli olacaktır. Kırdığınız bisküvileri bir kaba alın.
  2. Ayrı bir kap içerisine eritilmiş tereyağı, süt, şeker ve kakaoyu karıştırın.
  3. Bu karışıma bisküvi parçalarını da ekleyerek bisküviler iyice sosa bulanana kadar karıştırın.
  4. Ceviz kırığını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Karışımı streç filmle kapladığımız borcama boşaltın ve üzerine spatula ile bastırarak iyice kaba yerleştirin.
  6. Üzerini de streç film ile kapattıktan sonra derin dondurucuya kaldırın. Dondurucuda 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!