Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Güncel 5.05.2025 11:58:00

Editör

Yağmur Aksoy

Bugün ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Köz Domates Çorbası İçin Malzemeler

Köz domates için:

  • 8 adet orta boy olgunlaşmış domates (650 gr.)
  • Karabiber ve tuz
  • Zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak

Çorba için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Közlenmiş domatesler
  • Yarım litre su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı krema (70 ml)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı taze öğütülmüş karabiber
  • 120 ml çay bardak ölçüm

Köz Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yıkayın, ortadan bölün ve sap kısmını kesip alın.
  2. Kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  3. Hafif tuzlayıp karabiber serpin.
  4. Sarımsakları üçe bölüp domateslerin içlerine koyun.
  5. Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk. Pişirin.
  6. Fırından cıkınca kabuklarını soyun ve bir tabağa alın.
  7. Tereyağını bir tencerede ısıtın.
  8. Unu ilave edin ve kavurun.
  9. Domates salçasını ilave edin ve kavurun.
  10. Domatesleri ilave edin ve sürekli karıştırarak kısa kavurun.
  11. Suyu ilave edin.
  12. Kanyadıktan sonra el blenderi ile çırpın.
  13. Tuz ve taze öğütülmüş karabiber ilave edin, kremayı ekleyin ve karıştırın.
  14. Bir kere daha kaynatın ve oçağın atını kapatın.
  15. Özellikle aromatik domateslerle çok nefis bir çorba mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Sadece 2 Patlıcanla Nefis Patlıcan Yemeği İçin Malzemeler

  • 2 tane patlıcan
  • 4-5 tane yeşil biber

Sosu için;

  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1-2 tane domates
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber domates karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım su bardağı kadar su
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Sadece 2 Patlıcanla Nefis Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı temizleyelim ve alaca soyalım. Patlıcanlarımızı parmak uzunluğunda ve kalınlığında keselim.
  2. Doğradığımız patlıcanlarımızı bol tuzlu suyun içerisine alalım ve 15-20 dakika bekletelim.
  3. Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımızın suyunu süzüp bir bez üzerine aldıktan sonra güzelce kurulayalım.
  4. Bir tencere ya da tavaya yağımızı alıp iyice ısıtalım ve içerisine patlıcanları azar azar ekleyerek kızartalım.
  5. Kızaran patlıcanları peçetenin üzerine alıp yağını aldıralım. Her aşamada peçeteyi değiştirelim.
  6. Ardından biberlerimizi de yağda biraz döndürerek kızartalım ve peçete üzerine alalım.
  7. Yemeğimizin sosunu hazırlamak için yayvan bir tencere ya da tavaya bir miktar zeytin yağ ekleyip üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve biberlerimizi ekleyelim ve üç 4 dakika soteleyelim.
  8. Ardından üzerine salçamızı ekleyelim ve birkaç dakika daha kokusu çıkana kadar kavuralım.
  9. Salçamızın kokusu çıktıktan sonra üzerine domates, sarımsak ve kırmızı toz biberimizi ekleyelim üzerine bir miktar su ekleyip karıştıralım.
  10. Bu şekilde 4-5 dakika piştikten sonra üzerine kızartmış olduğumuz patlıcanı ve biberimizi ekleyip karıştıralım. Biraz da tuz ekleyelim.
  11. Yemeğimizi kısık ateşte 5-6 dakikaya kadar pişirelim ve ocaktan indirelim. Afiyet olsun.

Hint Pare Tatlısı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • Süt
  • Hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Hint Pare Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım, iki su bardağı su, iki su bardağı toz şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakalım .
  2. 2 damla da limon suyu ekleyelim tatlımız sıcak şerbetimizi soğuk olması gerekiyor bu yüzden şerbetimizi daha önce hazırlıyoruz.
  3. Yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığındaki margini alalım, üzerine irmiği ,yumurtayı ,pudra şekerini, hindistan cevizini ,limon kabuğu rendesini ,kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuralım.
  4. Kulak memesi yumuşaklığında sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz .
  5. Daha sonra hamurdan bir parça alalım ortalama bir portakal büyüklüğünde tezgah üzerinde silindir şeklini verelim.
  6. Daha sonra parmaklarımız ile üzerine bastıralım çok inceltmeyelim hamuru daha sonra ikişer parmak kalınlığında bir bıçak yardımıyla keselim.
  7. Kestiğimiz tatlılarımızın önce süte daha sonra hindistan cevizine batıralım fırın kabımıza dizelim.
  8. 180° fırında ortalama 30 -35 dakika kadar hafif pembeleşinceye kadar pişirelim ilk sıcağı çıkan tatlımızı soğuk şerbeti ile buluşturalım.
  9. Tatlımı soğuduktan sonra servise hazır deneyecek olan herkese afiyet olsun.