Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 11.05.2025 15:08:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?

Cennet Çorbası İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 su bardağı tavuk suyu (400 ml)
  • 5 su bardağı sıcak su (1 litre)

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Cennet çorbası için öncelikle patates ve soğanın kabuğunu soyarak iri parçalar halinde doğrayın.
  2. Ocağa aldığınız uygun bir tencereye tereyağını alın.
  3. Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edin ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavurun.
  4. İri bir şekilde doğradığınız soğan ve patatesi de ekleyelim, birkaç dakika daha kavurun.
  5. Sebzeler güzelce kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak tozu ekleyerek karıştırın.
  6. Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tencereye ekleyelin. Sebzeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
  7. Pişen sebzeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezin. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  8. Çorbanızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
  9. Üzeri için sos tavasına tereyağını alarak eritin. Üzerine toz kırmızı biberi ekleyerek kızdırın.
  10. Kaselere koyduğumuz çorbanın üzerine kızdırdığınız toz biberi gezdirerek servis edin.

Nefis Kuru Köfte İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 2 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nefis Kuru Köfte Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz,  pul biber, karabiber, kimyon, galeta unu ve sarımsağı alın.
  2. Malzemeleri köfte harcı kıvamı alana kadar güzelce yoğurun.
  3. Köfte harcı hazır, şekillendirme aşamasına geçebilirsiniz. Harcınızdan bir parça koparın ve avucunuzda yuvarlayıp bastırarak şeklini verin. 
  4. Şekillendirdiğiniz köfteleri bir tabağa dizin.
  5. Köftelerinizi bu şekilde, eğer mümkünse, birkaç saat dinlenmeye bırakın. Köfte harcı dinlendikçe daha da lezzetlenecektir.
  6. Köfteleri kızartmak için ızgara çizgili döküm tavayı hiç yağ eklemeden ısıtın.
  7. Yeterince ısındıktan sonra köftelerinizi tavaya dizin. Et yüksek ısıda piştiğinde çok daha lezzetli oluyor. İçindeki suyu salmadan, yumuşacık pişiyor.
  8. Köfteleri çevirerek her iki tarafının da güzelce pişmesini sağlayın.
  9. Ardından pişen köfteleri, havlu kağıt serili bir tabağa alın. Yanında patates kızartması veya pilav eşliğinde servis edin.

Çaylı Islak Kek İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 170 gram şeker (1s.b)
  • 200 ml demlenmiş çay
  • 120 sıvı yağ
  • 240 gram un(2 su bardağı)
  • 10 gram kabartma tozu

Sos malzemesi için;

  • 120 ml süt
  • 120 ml demlenmiş çay
  • 100 gram şeker
  • 20 ml sıvı yağ (2 yemek kaşığı)
  • 20 gram kakao (1 yemek kaşığı)
  • 10 gram nişasta (1 tatlı kaşığı)

Çaylı Islak Kek Nasıl Yapılır?

  1. Kek hamuru için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine çay ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Ardından un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, homojen bir kek hamuru elde edin.
  2. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 30-35 dakika pişirin.
  3. Sosu hazırlamak için; tüm sos malzemelerini tencereye alın, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın.
  4. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, çatalla delikler açıp ilk sıcağı geçtikten sonra ılık sosu dökün. Sosun tamamen çekmesi için dinlendirin.
  5. Servis önerisi için; üzerine hindistan cevizi, fındık ya da çikolata sos gezdirerek servis edebilirsiniz. Buzdolabında 1 gece bekletirseniz lezzeti ikiye katlanır!

Kayseri’de namaz vakitleri (14 Haziran)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (14 Haziran)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 3 vatandaşımızı kaybettik. İşte 14 Haziran Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kırgızistan Büyükelçisi Kazakbayev'den Büyükkılıç'a ziyaret

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbayev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri Büyükşehir, Sivas’ın 10 belediyesi ile kardeş oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sivas'ın 6 ilçe ve 4 belde belediyesi ile kardeş şehir oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

181 sikke ve tarihi obje ele geçirildi

Kayseri'de tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 181 sikke ve obje ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Köpek dövüştürdükleri iddiasıyla 8 şüpheli yakalandı

Kayseri'de köpek dövüştürdükleri iddia edilen 8 zanlı gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

"Deprem üretme zamanı gelmiş" 30 fay belirlendi

Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'de "deprem üretme zamanı gelmiş" 30 fay tespit ettiklerini bildirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Sarıoğlan’da sağlıklı yaşam için halk bilinçleniyor

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde, "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi. Detaylar Kayseri Haber'de...

LGS ve YKS’de sınav stresini azaltmanın yolu

Psikolog Ecem Demir, sınav döneminin yalnızca akademik değil, psikolojik ve aile içi ilişkiler açısından dikkatle ele alınması gereken çok yönlü bir süreç olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri’de Kültür Festivali değerlendirmesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi’yi konuk etti. Detaylar Kayseri Haber'de..

Talas Belediyesi'nden haşereyle etkin mücadele

Talas Belediyesi halk sağlığı ve çevre konforunu korumaya yönelik ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Balık avcılığında hamsi zirvede!

Türkiye denizlerinde, son 10 yılda en çok avlanan türde 1 milyon 689 bin 98 tonla hamsi liderliğini sürdürürken, bu balığı çaça, palamut, sardalya, istavrit ve lüfer takip etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç, kano parkur çalışmalarını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Tomarza Böke Kano Parkuru ve Mesire Alanı’nda yapımı devam eden çalışmaları inceledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Babalar Günü'nde esnafın beklentisi yüksek

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Babalar Günü için esnafın beklentisinin yüksek olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Haber'de...

36 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 104 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "yasa dışı bahis" suçuna yönelik düzenlenen operasyonlarda 104 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...