Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 19.05.2025 13:57:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Beşamel Soslu Patlıcan Musakka İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan

Kıymalı harç için:

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 200 gr kaşar peyniri

Patlıcanları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Beşamel Soslu Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı soyularak dilimlenir. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Dilerseniz bu aşamada patlıcanların üste çıkmaması için tabak koyabilirsiniz.
  2. İç harcı için tavaya alınan sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanlar ve sarımsakları  kavuralım.
  3. Pembeleşmeye başladıktan sonra doğramış olduğunuz biberleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavuralım.
  4. Üzerine kıymayı ekleyelim ve ezerek rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.
  5. Kıymalar biraz piştikten sonra salçayı ilave edelim. Dilerseniz salça yerine domates sosunuz var ise kullanabilirsiniz.
  6. Baharatları ve tuzu da ekleyerek harcı pişirelim.
  7. İç harcımızı hazırladıktan sonra patlıcanlarımızı temiz bez ya da kağıt havlu üzerine alınarak kurulayalım.
  8. Daha sonra kızdırdığımız sıvı yağda, arkalı önlü çevirerek kızartalım.
  9. Kızaran patlıcanların fazla yağının süzülmesi için yine havlu kağıt serili bir tabağa alalım.
  10. Beşamel sosu için, sos tenceresine tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
  11. Ardından unu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  12. Üzerine sütü ilave edilerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırparak pişirelim.
  13. Beşamel sos koyulaşmaya başladığında karabiber ve tuz ekleyerek karıştıralım.
  14. Fırın kabının tabanına kızartmış olduğunuz patlıcanları dizelim.
  15. Üzerine kıymalı harcı aktararak yayalım ve kıymalı harcın da üzerine beşamel sosu dökerek her yerine eşit gelecek şekilde düzeltelim.
  16. Yemeğimizi önceden ısıttığımız 190 derecede fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
  17. Sürenin sonunda üzerine kaşar peyniri rendesi serperek tekrar fırına sürelim ve 15 dakika daha pişirelim.
  18. Üzeri kızardıktan sonra fırından alın ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra beşamel soslu patlıcan musakkamız servise hazır. Afiyet olsun.

Nohut Pilav İçin Malzemeler

  • 250 gr haşlanmış dana kuşbaşı et
  • 1 su bardağından biraz eksik haşlanmış nohut
  • 1. 5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • Karabiber

Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Tenceremize soğanı doğrayıp kavuralım .

Üzerine salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim .

Haşlanmış olan etimizi ve nohutumuzu ekleyelim .Biraz karıştıralım .

 

Üstüne yıkanmış pirinçlerimizi ekleyelim. 3 su bardağı kaynamış olan suyu ve tuzumuzu ekleyelim .

Karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım .

Pirinç suyunu çekene kadar hiç karıştırmayalım. Afiyet olsun..

Trileçe İçin Malzemeler

Keki İçin;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;

  • 1 paket Pınar Krema
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Karamel Sosu İçin;

  • 1 paket Pınar Krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin;

  • 1 paket Krem şanti (75 g)

Trileçe Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tatlının keki için karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alalım, köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra su, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek, çırpmaya devam edelim.
  3. Hazırladığımız kek hamurunu, dikdörtgen büyük boy fırın kabına dökelim. Benim kullandığım fırın kabı 27 x 40 cm.
  4. Önceden ısıttığımız 170°C fırında, yaklaşık 30-35 dakika kekimizin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  5. Kekimiz pişerken, tatlımızın karamel sosunu hazırlayalım. Bunun için; şekeri küçük bir tencereye alalım.
  6. Kısık ateşte, şeker eriyip karamelize olana kadar kaşıkla karıştıralım.
  7. Karamelize olan şekerimizin üzerine tereyağını ekleyelim.
  8. Son olarak çalkaladığımız Pınar Kremayı ilave edelim. Bu aşamada şekerler sertleşebilir. Karıştırmaya devam edin. Şekerler eriyecek ve çok güzel bir kıvamı olan karamel sos elde edeceksiniz.
  9. Hazır olan karamel sosumuzu, ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  10. Güzelce kabarıp pişen kekimizi fırından çıkartalım. Sıcağının çıkması için 10 dakika daha bekletelim.
  11. Bu arada kekimizi ıslatmak için derin bir kaba süt, şeker ve Pınar Kremayı alalım ve karıştıralım. Tamamen şekerleri eriyen şerbetimiz hazır.
  12. Kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra, sütlü şerbeti güzelce çekebilmesi için üzerine kürdan ile delikler açalım.
  13. Sütün tamamını kekin üzerine gezdirelim. Sütü tamamen çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
  14. Krem şantiyi üzerinde yazan şekilde hazırlayalım.
  15. Soğuyan ve sütü çeken kekimizin üzerine hazırlamış olduğum krem şantiyi sürelim. Bu aşamada tatlının üzerini süslemek için krem şantiden 2 kaşık ayıralım.
  16. Son olarak tamamen soğumuş olan karamel sosunu da tatlının üzerine gezdirelim. Burada önemli olan, karamel sosunun tamamen soğuk olması. 
  17. Ayırmış olduğumuz krem şanti ile tatlının üzerini ince ince çizgiler çizelim ve bir kürdan yardımı ile şekil verelim.
  18. Trileçe tatlımız hazır. Buzdolabına kaldıralım ve 4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Minikler TUSAŞ'ın "demir zırh"larını çizdi

Kayseri'de ilkokul öğrencileri, harçlıklarını gönderdikleri Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) demir zırhlarını kara kalemle çizerek sergi açtı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Merkez Bankası faizi yüzde 46’da sabit tuttu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 46'da tuttu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Erciyes'e yapılacak atletizm pisti için ihale düzenlenecek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne kazandıracakları uluslararası standartlardaki atletizm pisti için 18 Temmuz'da ihaleye çıkacaklarını duyurdu. Detaylar Kayseri Haber'de..

Kur'an kursları 30 Haziran'da başlayacak

Yaz döneminde Kur'an kursları, 30 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Talas Belediyesinden öğretmenlere kültür turu

Talas Belediyesi, ilçedeki liselerde görev yapan öğretmenlere yönelik tarihi ve turistik gezi etkinliği düzenledi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Güvenli parklar için teknolojik hamle

Büyükşehir Belediyesi, parklara kurduğu güvenlik kamerası sistemiyle kentin yaşam alanlarını daha güvenli ve huzurlu hale getiriyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kantinlerde sağlık için işbirliği

Gıda uzmanları, çocukların sağlıklı beslenmesi amacıyla kantinlerde yalnızca "Okul Gıdası" logolu ürünlerin satışını düzenleyen tebliğin planlandığı gibi 2026'da yürürlüğe girmesi çağrısında bulundu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Okullarda yarıyıl tatili için "karne zili" yarın çalacak!

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, yarın karne alarak yaz tatiline girecek. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Tasmakıran Camisi'nde restorasyon başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan günümüze ulaşan Tasmakıran Camisi'nde restorasyon çalışmalarına başladı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Melikgazi Belediyesi, 3 gecekondunun yıkımını yaptı

Melikgazi Belediyesi, ilçenin görüntüsünü iyileştirmek ve estetik güzelliğini artırmak amacıyla 3 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (19 Haziran)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 3 vatandaşımızı kaybettik. İşte 19 Haziran Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri'de perşembe günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? İşte bugün kurulan semt pazarları… Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri’de namaz vakitleri (19 Haziran)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne davet

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, spor kulüplerini, milli takımları, federasyonları ve sporcuları Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne davet etti. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

“Benim de Bir Eserim Olsun” projesi tanıtıldı

Sarıoğlan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğinde yürütülen "Benim de Bir Eserim Olsun" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Haber'de...