Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 23.05.2025 12:46:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması İçin Malzemeler

  • 10 kuru patlıcan
  • 10 kuru biber
  • 2 su bardağı sıcak su (400ml)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 büyük boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber, nane, pul biber
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları bol su koyduğumuz tencerede, orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlıyoruz. 
  2. Patlıcanlar haşlanmaya devam ederken biberleri de ekleyip 5 dakika daha haşlamaya devam ediyoruz.
  3. Ateşten aldıktan sonra yaklaşık 10 dakika daha suyun içinde tuttuktan sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.
  4. Yemeklik doğradığımız soğan ve rendelediğimiz sarımsakları zeytinyağında, soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  5. Ardından salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri katıp kavuruyoruz.
  7. Tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz ve 1 su bardağı su ekliyoruz.
  8. Kapağını kapatarak pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirip altını kapatıyoruz ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup karıştırıyoruz.
  9. Patlıcan ve biberleri harcımızla dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz. 
  10. İç harcını hazırladığımız tencereye 2 su bardağı su ve kalan nar ekşisini koyup bu suyu dolmaların üzerine döküyoruz.
  11. Varsa üzerine ağırlık koyarak tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  12. Pişen dolmaların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ezogelin Çorbası Yapılışı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı bulgur
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 litreye yakın sıcak su
  • Tuz

Ezogelin Çorbası Yapılışı Nasıl Yapılır?

  1. Ezogelin çorbası yapmak için düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğumuz soğanı ve ezmiş olduğumuz sarımsağı tereyağında kavuruyoruz.
  2. Soğanlar diriliğini kaybetsin yeterli yakmadan orta ateşte kavuralım.
  3. Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave edip. Kavurmaya devam edelim.
  4. Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştıralım.
  5. Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltalım.
  6. Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir.

Fırında Sütlaç İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

  1. Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  2. Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
  3. Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve sütü (suyu) pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  4. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  5. Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
  6. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin
  7. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
  8. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.

Kayseri’de namaz vakitleri (14 Haziran)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (14 Haziran)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 3 vatandaşımızı kaybettik. İşte 14 Haziran Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kırgızistan Büyükelçisi Kazakbayev'den Büyükkılıç'a ziyaret

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbayev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri Büyükşehir, Sivas’ın 10 belediyesi ile kardeş oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sivas'ın 6 ilçe ve 4 belde belediyesi ile kardeş şehir oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

181 sikke ve tarihi obje ele geçirildi

Kayseri'de tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 181 sikke ve obje ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Köpek dövüştürdükleri iddiasıyla 8 şüpheli yakalandı

Kayseri'de köpek dövüştürdükleri iddia edilen 8 zanlı gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

"Deprem üretme zamanı gelmiş" 30 fay belirlendi

Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'de "deprem üretme zamanı gelmiş" 30 fay tespit ettiklerini bildirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Sarıoğlan’da sağlıklı yaşam için halk bilinçleniyor

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde, "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi. Detaylar Kayseri Haber'de...

LGS ve YKS’de sınav stresini azaltmanın yolu

Psikolog Ecem Demir, sınav döneminin yalnızca akademik değil, psikolojik ve aile içi ilişkiler açısından dikkatle ele alınması gereken çok yönlü bir süreç olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri’de Kültür Festivali değerlendirmesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi’yi konuk etti. Detaylar Kayseri Haber'de..

Talas Belediyesi'nden haşereyle etkin mücadele

Talas Belediyesi halk sağlığı ve çevre konforunu korumaya yönelik ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Balık avcılığında hamsi zirvede!

Türkiye denizlerinde, son 10 yılda en çok avlanan türde 1 milyon 689 bin 98 tonla hamsi liderliğini sürdürürken, bu balığı çaça, palamut, sardalya, istavrit ve lüfer takip etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç, kano parkur çalışmalarını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Tomarza Böke Kano Parkuru ve Mesire Alanı’nda yapımı devam eden çalışmaları inceledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Babalar Günü'nde esnafın beklentisi yüksek

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Babalar Günü için esnafın beklentisinin yüksek olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Haber'de...

36 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 104 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "yasa dışı bahis" suçuna yönelik düzenlenen operasyonlarda 104 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...