Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 23.05.2025 12:46:00

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması İçin Malzemeler

  • 10 kuru patlıcan
  • 10 kuru biber
  • 2 su bardağı sıcak su (400ml)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 büyük boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber, nane, pul biber
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları bol su koyduğumuz tencerede, orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlıyoruz. 
  2. Patlıcanlar haşlanmaya devam ederken biberleri de ekleyip 5 dakika daha haşlamaya devam ediyoruz.
  3. Ateşten aldıktan sonra yaklaşık 10 dakika daha suyun içinde tuttuktan sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.
  4. Yemeklik doğradığımız soğan ve rendelediğimiz sarımsakları zeytinyağında, soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  5. Ardından salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri katıp kavuruyoruz.
  7. Tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz ve 1 su bardağı su ekliyoruz.
  8. Kapağını kapatarak pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirip altını kapatıyoruz ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup karıştırıyoruz.
  9. Patlıcan ve biberleri harcımızla dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz. 
  10. İç harcını hazırladığımız tencereye 2 su bardağı su ve kalan nar ekşisini koyup bu suyu dolmaların üzerine döküyoruz.
  11. Varsa üzerine ağırlık koyarak tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  12. Pişen dolmaların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ezogelin Çorbası Yapılışı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı bulgur
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 litreye yakın sıcak su
  • Tuz

Ezogelin Çorbası Yapılışı Nasıl Yapılır?

  1. Ezogelin çorbası yapmak için düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğumuz soğanı ve ezmiş olduğumuz sarımsağı tereyağında kavuruyoruz.
  2. Soğanlar diriliğini kaybetsin yeterli yakmadan orta ateşte kavuralım.
  3. Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave edip. Kavurmaya devam edelim.
  4. Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştıralım.
  5. Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltalım.
  6. Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir.

Fırında Sütlaç İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

  1. Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  2. Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
  3. Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve sütü (suyu) pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  4. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  5. Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
  6. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin
  7. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
  8. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.

Hayırsever Tacir Ailesi İl Sağlık Müdürü Erşan'ı ziyaret etti

Hayırsever Tacir Ailesi, Kayseri'ye kazandırılan 6 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sonrası İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'ı ziyaret etti. Açılan istasyonlar gezilerek sağlık personeline başarılar dilendi.

Kayseri için namaz vakitleri (20 Aralık)

Kayseri'de yaşayan vatandaşlar için namaz vakitleri, ibadetlerini düzenli bir şekilde yerine getirebilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Peki bugün namaz vakitleri nasıl? Ezan kaçta okunacak? Detaylar Kayseri Haber'de...

Sağlık Bakanlığı'ndan aşılama takvimi uyarısı!

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, çocukluk dönemi aşılarının önemine dikkat çekti. Detaylar Kayseri Haber'de…

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik tahmin raporu (20 Aralık)

Kayseri’de bugün ayaz ve sisli hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre gece ve sabah saatlerinde sıcaklık sıfırın altına düşecek, gün içinde en yüksek sıcaklık 8 derece olacak.

Kayseri'de cumartesi pazarı nerelerde kurulacak? (20 Aralık)

Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…

Kayserispor, Konyaspor deplasmanına 5 eksikle çıkıyor

Süper Lig’in 17. haftasında deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak Kayserispor’da 4 futbolcu sakatlık, 1 futbolcu ise ceza nedeniyle kadroda yer alamayacak.

Kocasinan Şimşekspor, Onikişubat İdman Yurdu deplasmanında

Bölgesel Amatör Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Kocasinan Şimşekspor, 11. hafta maçında deplasmanda Onikişubat İdman Yurdu ile karşı karşıya gelecek.

Şekerspor, Süper Amatör Küme’de ilk yarıyı lider bitirdi

Kayseri Süper Amatör Küme’de 13 hafta süren ilk yarıyı Kayseri Şekerspor zirvede tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun ilk bölümünü namağlup lider olarak bitirerek büyük bir başarıya imza attı.

Erciyes 38 FK, ilk yarıyı Niğde deplasmanında kapatıyor

Türkiye 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Erciyes 38 Futbol Kulübü, ligin ilk yarısının son haftasında deplasmanda Niğde Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. Mavi-siyahlı ekip, zorlu karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.

Kayserispor, Konyaspor deplasmanında 3 puan peşinde

Süper Lig’de Kayserispor, Konyaspor deplasmanında 3 puan hedefiyle sahaya çıkacak. İki ekip, son 16 sezonda ligde 31. kez karşı karşıya gelecek.

‘Dur’ ihtarına uymayan alkollü sürücü yakalandı

Kayseri’de polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçan hem alkollü hem de plakasız motosiklet sürücüsü kovalamaca sonucu yakalandı.

Adliye mensupları, meslektaşlarının konserinde doyasıya eğlendi

Kayseri Adalet Sarayı mensupları tarafından oluşturulan Re'sen Ritim Topluluğu, kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemek amacıyla sahne aldı.

Kazada savrulan otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı: 4 yaralı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde çarpışan iki otomobilden biri savrularak kaldırımda yürüyen yayalara çarptı. Kazada 2 yaya ile otomobillerde bulunan 2 kişi yaralandı.

Mutfakta çıkan yangın korkuttu

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 2 katlı evin mutfak kısmında çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Kayserispor, Konyaspor deplasmanında 35. randevuya çıkıyor

Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kayserispor, deplasmanda Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Yarın saat 14.30’da oynanacak mücadeleyle birlikte iki ekip, Süper Lig tarihinde 35. kez rakip olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Erciyes Kayak Merkezi'nde haftanın 2 günü düzenlenecek: İşte detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi'nde yeni sezon heyecanı başladı. Sezonun açılışından saatler sonra Erciyes Kayak Merkezi'nden bir önemli duyuru daha geldi. Detaylar Kayseri Haber'de...