Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 24.05.2025 12:49:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

 

Tarhana Çorbası İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı su
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavurun. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz.
  2. Suyu yavaş yavaş ilave edin ve devamlı karıştırarak pişirin. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz.
  3. Kaynadıktan sonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alın.

Beyti Kebabı İçin Malzemeler

  • 1-2 adet yufka

Beyti Köftesi için:

  • 400g kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber

Yufkalara ve üzerine sürmek için:

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Domates sosu için:

  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Yanında servis etmek için

  • Yoğurt

Beyti Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak beytimizin köftesini hazırlıyın. Soğan, sarımsak ve yumurtayı rondoya alarak çekin.
  2. Köfte için rondoda çekilen malzemeleri, kıyma, galeta unu ve baharatları derince bir kaba alarak köfte harcını güzelce yoğurun.
  3. Köfte harcından bir miktar alarak elimizde uzun ve yassı bir şekilde biçimlendirin. Unutmayın köfteler pişerken kısalıp kalınlaşacaktır, eğer çok miktarda çıkartmak isterseniz köftelerinizi daha ince yapabilirsiniz.
  4. Şekillendirdiğimiz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köfteleri 15 dakika pişirin.
  6. Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritin.
  7. Yufkalardan bir tanesini alarak ikiye kesin.
  8. Tek kat olacak şekilde bir parçasının üzerine tereyağı sürün.
  9. Fırından aldığımız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde dizin ve yufkanın kenarlarını katlayarak rulo şeklinde sarın.
  10. Tüm malzemeleri sardıktan sonra ruloları verev olarak şekilde kesin ve tekrar tepsiye dizin.
  11. Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürün.
  12. Kebap fırında kızarırken domates sosunu hazırlayın. Bunun için tereyağını tavada eritin, domates rendesini ekleyin. Birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ilave edin. Kıvamı koyu ise bir miktar su ilave edebilirsiniz.
  13. Yufkaların üzeri hafifçe kızardıktan sonra fırından alın.
  14. Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirin, yanına birkaç kaşık yoğurt koyun.

Spoonful İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema ( muhallebi soğuduktan sonra kullanılacak)

Tabanı için;

  • Kakaolu baton kek (Evde hazırladığınız kek varsa onunla olur)

Üzerinin ganajı için;

  • 1 paket krema
  • 2 paket çikolata

Spoonful Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin.
  2. Koyulaşınca ocağın altını kapatıp vanilya ekleyip tekrar karıştırın hızlı soğuması için başka bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatıp soğumasını bekleyin.
  3. Bu arada tatlının tabanı için keki ufalayıp kaselere iki yemek kaşığı kadar ekleyin.
  4. Soğuyan muhallebiye krema ekleyip mikserle çırpın ve hazırladığınız ufalanmış kekin üzerine bir kepçe muhallebi ekleyin.
  5. Son olarak üzerinin ganajı için kremayı çok az ısıtıp üzerine çikolata ekleyin süreklili karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
  6. Porsiyonlara ayırdığımız tatlının üzerlerine ganajı ekleyip üzerine çikolata parçaları ekleyip servis edebilirsiniz.

181 sikke ve tarihi obje ele geçirildi

Kayseri'de tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 181 sikke ve obje ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Köpek dövüştürdükleri iddiasıyla 8 şüpheli yakalandı

Kayseri'de köpek dövüştürdükleri iddia edilen 8 zanlı gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

"Deprem üretme zamanı gelmiş" 30 fay belirlendi

Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'de "deprem üretme zamanı gelmiş" 30 fay tespit ettiklerini bildirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Sarıoğlan’da sağlıklı yaşam için halk bilinçleniyor

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde, "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi. Detaylar Kayseri Haber'de...

LGS ve YKS’de sınav stresini azaltmanın yolu

Psikolog Ecem Demir, sınav döneminin yalnızca akademik değil, psikolojik ve aile içi ilişkiler açısından dikkatle ele alınması gereken çok yönlü bir süreç olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri’de Kültür Festivali değerlendirmesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi’yi konuk etti. Detaylar Kayseri Haber'de..

Talas Belediyesi'nden haşereyle etkin mücadele

Talas Belediyesi halk sağlığı ve çevre konforunu korumaya yönelik ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Balık avcılığında hamsi zirvede!

Türkiye denizlerinde, son 10 yılda en çok avlanan türde 1 milyon 689 bin 98 tonla hamsi liderliğini sürdürürken, bu balığı çaça, palamut, sardalya, istavrit ve lüfer takip etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç, kano parkur çalışmalarını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Tomarza Böke Kano Parkuru ve Mesire Alanı’nda yapımı devam eden çalışmaları inceledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Babalar Günü'nde esnafın beklentisi yüksek

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Babalar Günü için esnafın beklentisinin yüksek olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Haber'de...

36 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 104 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "yasa dışı bahis" suçuna yönelik düzenlenen operasyonlarda 104 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’de bugün vefat edenler (13 Haziran)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 2 vatandaşımızı kaybettik. İşte 13 Haziran Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de namaz vakitleri (13 Haziran)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri'de döviz kuru ne kadar oldu? (13 Haziran)

Dolar ve euro başta olmak üzere yabancı para birimleri, yerel para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Peki, döviz kuru bugün ne kadar oldu? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Tartıştığı kadını bıçaklayan sanığa 13 yıl hapis!

Kayseri'de otomobilde tartıştığı kadını yüzüne tükürdüğü iddiasıyla bıçaklayan sanık, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Detaylar Kayseri Haber'de...