Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 26.05.2025 13:48:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Fırında Tavuk Çöp Şiş İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Çeri domates
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber

Marine etmek için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber

Fırında Tavuk Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerini marine etmek için yoğurdu, salçayı ve baharatları uygun bir kapta karıştıralım.
  2. Küp küp doğradığımız tavuk etlerini de bu sosa ilave ederek güzelce karıştıralım. Zamanınız varsa tavukların üzerini streçleyerek 2-3 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  3. Çöp şişlere sıra ile domates, tavuk, kırmızı biber ve yeşil biberden dizelim.
  4. İçi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo olan sar pişirden yerleştirdiğimiz tepsimize hazırladığımız çöp şişlerimizi koyalım.
  5. Üzerini de yine sar pişir kağıdı ile kapatalım ve 200°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  6. Pişen tavuklarımızın üzerini açalım ve üzeri kızarıncaya kadar fırına verelim.
  7. Üzeri kızaran tavuk şişlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Özbek Pilavı İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 3 adet büyük boy havuç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 1 fincan badem
  • 4, 5-5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 baş sarımsak (en son)

Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce etler tencerede zeytinyağında 4-5 dk harlı ateşte kavurulur, sonra kısık ateşte suyunu salıp pişmeye bırakılır.
  2. Kapağını kapatıp kendi suyunu çekene kadar pişirilir, şayet yumuşayıp pişmediyse 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. 
  3. Etler pişerken soğanlar yemeklik doğranır, havuçlar rendelenir, bademler ılık suda 10dk bekletilip kabukları soyulur. Pirinç güzelce yıkanır.
  4. Pişmiş ve suyunu çekmiş et kendi yağında hafif kızartılır.
  5. Tereyağı eklenir, eriyince soğanlar ilave edilip kavrulur, havuçlar ve bademler eklenip bı 5dk daha kavrulur.
  6. Ardından pirinç, tuz, karabiber eklenip 1-2 tur karıştırılır ve kaynar suyu ekleyip kapağı kapatılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  7. Suyunu biraz çektikten sonra 1-2 baş sarımsak pilavın ortasına konulur.
  8. Tamamen suyunu çekince altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Pilavımız hazır.

Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (800 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.
  3. Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.
  4. Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  5. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.
  6. Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.
  7. Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.
  8. Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  9. Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.
  10. Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.
  11. Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  12. Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.
  13. Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
  14. Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kayseri’de namaz vakitleri (14 Haziran)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (14 Haziran)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 3 vatandaşımızı kaybettik. İşte 14 Haziran Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kırgızistan Büyükelçisi Kazakbayev'den Büyükkılıç'a ziyaret

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbayev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri Büyükşehir, Sivas’ın 10 belediyesi ile kardeş oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sivas'ın 6 ilçe ve 4 belde belediyesi ile kardeş şehir oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

181 sikke ve tarihi obje ele geçirildi

Kayseri'de tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 181 sikke ve obje ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Köpek dövüştürdükleri iddiasıyla 8 şüpheli yakalandı

Kayseri'de köpek dövüştürdükleri iddia edilen 8 zanlı gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

"Deprem üretme zamanı gelmiş" 30 fay belirlendi

Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'de "deprem üretme zamanı gelmiş" 30 fay tespit ettiklerini bildirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Sarıoğlan’da sağlıklı yaşam için halk bilinçleniyor

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde, "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi. Detaylar Kayseri Haber'de...

LGS ve YKS’de sınav stresini azaltmanın yolu

Psikolog Ecem Demir, sınav döneminin yalnızca akademik değil, psikolojik ve aile içi ilişkiler açısından dikkatle ele alınması gereken çok yönlü bir süreç olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri’de Kültür Festivali değerlendirmesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi’yi konuk etti. Detaylar Kayseri Haber'de..

Talas Belediyesi'nden haşereyle etkin mücadele

Talas Belediyesi halk sağlığı ve çevre konforunu korumaya yönelik ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Balık avcılığında hamsi zirvede!

Türkiye denizlerinde, son 10 yılda en çok avlanan türde 1 milyon 689 bin 98 tonla hamsi liderliğini sürdürürken, bu balığı çaça, palamut, sardalya, istavrit ve lüfer takip etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç, kano parkur çalışmalarını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Tomarza Böke Kano Parkuru ve Mesire Alanı’nda yapımı devam eden çalışmaları inceledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Babalar Günü'nde esnafın beklentisi yüksek

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Babalar Günü için esnafın beklentisinin yüksek olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Haber'de...

36 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 104 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "yasa dışı bahis" suçuna yönelik düzenlenen operasyonlarda 104 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...