Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 1.09.2025 12:12:00

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Terbiyeli Şehriye Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1’er çay kaşığı karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
  • 8 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Terbiyeli Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede şehriyeyi kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Rendelenmiş sarımsağı ve baharatları da atıp biraz daha kavurduktan sonra sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  4. Terbiyesi için verilen malzemeleri çırpalım.
  5. Çorbanın suyundan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıştırdıktan sonra çorbaya ekleyelim ve karıştıralım.
  6. En son üzerine tereyağı ve nane yakıp dökelim.

Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates İçin Malzemeler

  • 6 adet patates

Tavuk harcı için;

  • 400 gr tavuk
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy soğan
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 150 gr kaşar peyniri

Patatesleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklu çanak patates için öncelikle beşamel sosu hazırlayalım. Bunun için küçük bir sos tenceresine tereyağını alarak eritelim.
  2. Üzerine unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar kavuralım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamaya dikkat etmelisiniz.
  3. Unumuz yeterince kavrulduktan sonra bir taraftan çırpıcı ile çırpalım ve sütü ekleyelim.
  4. Sosumuz kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  5. Kıvam alan sosumuza tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha pişirerek ocaktan alalım.
  6. Patateslerin kabuklarını soyalım ve parizyen bir kaşıkla ortalarını oyalım. Bu işlemi tatlı kaşığı ile de yapabilirsiniz. Bu aşamada patatesten kalanları sebze çorbası ya da patates çorbasında değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda patateslerimizi oyduktan sonra, kararmamaları için soğuk suyun içerisinde bekletebilirsiniz.
  7. Hazır olan patateslerimizi bol kızgın yağda, maşa ya da çatal yardımı ile çevirerek kızartalım.
  8. Patateslerimiz kızardığında yağın içerisinden dikkatli bir şekilde çıkartalım.
  9. Tavuklu harcı için küp küp doğradığımız tavukları, içerisine sıvı yağ aldığımız tavada, suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak pişirelim.
  10. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan, küçük küçük doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ilave edelim.
  11. Sebzeler ile beraber tavuk etlerini 5 dakika pişirelim.
  12. Sebzeler yumuşadığında harcın içerisine domates salçası, tuz, kekik, karabiber ve toz biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  13. Son olarak suyu ekleyip 1-2 dakika daha pişirelim ve harcı ocaktan alalım.
  14. Yemeğimizin sosu için sıcak suyun içerisine domates salçası ve tuzu alarak karıştıralım.
  15. Uygun bir fırın kabına kızarttığımız patatesleri dizelim. İçlerini hazırladığımız harçla dolduralım.
  16. Üzerlerine beşamel sosunu da yerleştirip bolca kaşar peyniri serpiştirelim.
  17. Salçalı sosunu da fırın kabına aktardıktan sonra önceden ısıttığımız 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim.
  18. Sürenin sonunda peynirleri eriyip pişen patates çanaklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Fıstıklı Burma Kadayıf İçin Malzemeler

  • 250 gr sade yağ
  • 400 gr taze kadayıf

İç dolgusu için;

  • 1 su bardağı kuru kadayıf
  • 1,5 su bardağı Antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • Çeyrek limon suyu

Üzeri için;

  • Toz Antep fıstığı

Fıstıklı Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Bunun için tencereye su ve şekeri alıp karıştıralım, kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Tatlımızın iç dolgusu için ufalanmış kadayıfı, Antep fıstığını uygun bir kasede güzelce karıştıralım.
  4. Sade yağdan 4 kaşık kadarını çelik tavamıza alalım. Bastırarak tabanına yayalım ve kenara alalım.
  5. Taze kadayıflarımızı tezgaha alalım. Üzerlerine iç dolgusundan yerleştirelim ve burarak sıkıca saralım. Burduğumuz kadayıfları yağladığımız tavaya dizelim.
  6. Tüm kadayıfları bu şekilde yağlayıp tavaya dizdikten sonra üzerine, kalan sade yağı eriterek bolca gezdirelim.
  7. Burma kadayıflarımızın her yerinin eşit bir şekilde kızarması için, kısık ateşte çevirerek dikkatli bir şekilde pişirelim.
  8. Kadayıflarımız yavaş yavaş pişerken aralarını açarak yanlarının da kızarmalarını sağlayalım.
  9. Kadayıfların alt kısmı yeterince kızardıktan sonra tavadaki yağı ayrı bir kaba alalım.
  10. Tatlıyı düz bir kapak yardımı ile ters çevirip tekrar tavaya alalım.
  11. Ayırdığımız yağı yine tatlının üzerine gezdirerek her tarafını aynı şekilde kısık ateşte çevirerek kızartalım.
  12. Her iki tarafı da güzelce kızaran tatlının fazla yağını alalım. Üzerine ılıyan şerbetimizi gezdirelim.
  13. Birkaç saat şerbetini çekip soğuması için tatlımızı dinlenmeye bırakalım.
  14. Yeterince soğuyup dinlenen burma kadayıf tatlımızı dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Kayserispor, Konyaspor deplasmanında 35. randevuya çıkıyor

Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kayserispor, deplasmanda Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Yarın saat 14.30’da oynanacak mücadeleyle birlikte iki ekip, Süper Lig tarihinde 35. kez rakip olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Erciyes Kayak Merkezi'nde haftanın 2 günü düzenlenecek: İşte detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi'nde yeni sezon heyecanı başladı. Sezonun açılışından saatler sonra Erciyes Kayak Merkezi'nden bir önemli duyuru daha geldi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri nöbetçi eczaneler (19 aralık)

Kayseri'de hizmet verecek nöbetçi eczane listesini sizler için derledik. Şehirde 19 Aralık 2025 tarihinde 14 eczane akşam hizmet verecek. Detaylar haberimizde....

FETÖ operasyonunda 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kayseri’de terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan ve örgütte sözde “Ürgüp İlçe Sorumlusu” olduğu belirlenen B.D. saklandığı adreste yakalandı.

Talas’ta bu Pazar yılın son ‘Maharetli Eller’ günü

Talas Belediyesi’nin kadın girişimcilere destek amacıyla hayata geçirdiği Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı, 21 Aralık Pazar günü Harman Mahallesi Meydanı’nda yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kayseri’de trafik 370 kamerayla anlık takip ediliyor

Kayseri'de kentin farklı kavşaklarına yerleştirilen 370 kamera ile vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için çalışma yürütülüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayserispor’da hazırlıklar tamam! Djalovic Konyaspor’a nasıl bir 11’le çıkacak?

Kayserispor; Süper Lig'in 17. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı.

Melikgazi Belediyesi’nden kamu ihale mevzuatı eğitimi

Melikgazi Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve personelin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla Kayseri genelindeki belediyeler ve kamu kurumlarını kapsayan geniş katılımlı Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi düzenledi.

Başkan Çolakbayrakdar’dan Üç Aylar mesajı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, üç ayların başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında, "Üç ayların tüm İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Kayserispor - Konyaspor maçını Ömer Tolga Güldibi yönetecek

Kayserispor ile Konyaspor arasında oynanacak Süper Lig maçını hakem Ömer Tolga Güldibi yönetecek.

Talas’ta savunma sanayii zirvesi: Geleceğe teknolojik ve stratejik bakış

Talas Belediyesi, yenilikçi belediyecilik anlayışı ve Başkan Mustafa Yalçın’ın vizyoner liderliği doğrultusunda, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki birikimini ve geleceğe dönük perspektifini Talas’ta buluşturuyor.

Çolakbayrakdar’dan öğrencilere mesaj: "Güçlü Türkiye’nin temeli donanımlı gençliktir"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Sümer Yenimahalle’sinde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Talas’ta Üç Aylar coşkuyla karşılandı

Talas Belediyesi, rahmet, bereket ve arınma mevsimi olarak kabul edilen mübarek üç ayların başlangıcını, Regaip Kandili’nin huzur veren atmosferinde düzenlenen anlamlı bir programla karşıladı.

Kadınlar temizlik aşklarını parklara da yansıtıyor

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanı kadınlar, ilçede bulunan parkları kadın eli ile güzelleştiriyor.

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.