Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 15.09.2025 12:00:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Velibah İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya (10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 5 su bardağı un

İçi için:

  • 5 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber

Velibah Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için ilk etapta 3 su bardağı un derin bir kaba alınır. Ortası çukurlaştırılır.
  2. Üzerine maya, şeker ve tuz serpilir.
  3. Çukur kısmına süt, sıvı yağ ve su dökülür karıştırmaya başlanır.
  4. Yavaş yavaş un ilavesi edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Ben toplamda 5 su bardağına yakın un kullandım.
  5. Hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar alınarak yuvarlanır.
  6. Un serpilen tepsiye dizilir.
  7. Üzeri temiz bir bezle örtülür 30-35 dk mayalanmaya bırakılır.
  8. İçi için haşlanmış patatesler ezilir. Üzerine tuz ve toz biber eklenerek güzelce karıştırılır. Yuvarlanarak hazır edilir.
  9. Bezeler avuç içi kadar açılıp içerisine hazırlanan patatesli harç yayılır.
  10. Kapatılarak ters çevrilir.
  11. Bu şekilde tüm bezeler hazırlanır.
  12. Merdane yardımıyla patatesli bazlamalar pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
  13. Kısık ateşteki tavaya bırakılıp arkalı önlü güzelce pişirilir.
  14. Bir tarafına tereyağı sürülür servis tabağına alınır.
  15. Ben 9 adet bazlama elde ettim. Sizlerin de şimdiden ellerinize sağlık

Yayla Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu veya kemik suyu)
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  2. Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
  3. Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  4. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
  5. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
  6. En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
  7. Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Şekerpare İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta 
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (800 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.
  3. Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.
  4. Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  5. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.
  6. Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.
  7. Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.
  8. Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  9. Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.
  10. Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.
  11. Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  12. Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.
  13. Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
  14. Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz.

Başkan Erkan'dan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

HAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erkan, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı anma mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle andıklarını ifade etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Yeniköy Mahallesi'ndeki Pirdede Kur'an Kursu hizmete girdi

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliğiyle Yeniköy Mahallesi'nde yaptırılan Pirdede Kur'an Kursu açıldı.

İncesu'da "Atatürk'ü Anma Programı" düzenlendi

Kayseri'nin İncesu ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de 315 bin 44 öğrenci ara tatile girdi

Kayseri'de bin 123 okulda öğrenim gören 315 bin 44 öğrenci ilk ara tatile girdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

10 bin paket kaçak sigarayı ele verdi

Kayseri’de polis ekipleri tarafından 36 saat boyunca yapılan teknik takip sonucunda 10 bin 400 adet kaçak sigara ele geçirildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Özdoğan: "Yenilenen Hacılar’da ticaret alanları da ön planda"

Hacılar Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte, ilçeye kazandırılan yeni ticaret alanları Hacılar ekonomisine canlılık kazandırıyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri nöbetçi eczaneler (7 Kasım)

Kayseri'de bugünkü nöbetçi eczaneleri sizler için derledik. 7 Kasım 2025 Cuma nöbetçi eczaneler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Kayseri'deki nöbetçi eczaneler, Kayseri Haber Gazetesi'nin haberlerinde...

Dut Kavşağı’na yeni çehre

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın; Dut Kavşağı, Atatürk Bulvarı ve Halef Hoca Caddesi’nde devam eden yol yenileme ve asfalt çalışmalarını inceledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel "Hacılar bezi"ni usta eller geleceğe taşıyor

Kayseri'de, Erciyes Dağı eteklerindeki Hacılar ilçesinde sanayileşmeyle unutulan "Hacılar bezi", Kayseri Olgunlaşma Enstitüsündeki usta ellerde yaşatılmaya çalışılıyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kukla sanatçısı boşanma aşamasındaki eşi ve ailesi tarafından darbedildi

Kayseri'de kukla sanatçısı ve sosyal medya fenomeni Adem Ocaktan, kardeşi ve oğlu, iddiaya göre boşanma aşamasındaki eşi ve ailesi tarafından darbedildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Antikacılar kendi yerinde kendi gününde

6 yıldır her ayın ikinci pazarı Talas’ta bir araya gelen antikacılar, bu pazar günü de yine açacakları tezgahlarla renkli görüntüler oluşturacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 45 ilde son iki haftada FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Detaylar Kayseri Haber'de...

ERÜ Kavşağı'ndaki çalışma devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; Talas Bulvarı üzerinde Erciyes Üniversitesi girişinde bulunan kavşak bölgesindeki düzenleme çalışmalarını inceledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Gökkent mahallesindeki okul inşaatı incelendi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; Gökkent Mahallesi’nde hayırsever ile Büyükşehir iş birliğinde yapımı gerçekleşen 16 sınıflı ilkokul inşaatında incelemede bulundu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Ara tatilde öğrenciler, Bilim Merkezi'nde buluşacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kayseri Bilim Merkezi; öğrencilerin ara tatillerini, bilim dolu etkinliklere imza atarak süslüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kocasinan; Türkiye'nin en prestijli satranç organizasyonuna ev sahipliği yapacak"

Kocasinan Belediyesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Satranç Türkiye Kupası başlıyor. Detaylar Kayseri Haber'de...