BÜRO MEMUR-SEN´DEN YARGI REFORMU STRATEJİSİ TASLAĞI´NA TEPKİ

Büro Memur-Sen Kayseri Şubesi üyeleri geçtiğimiz günlerde açıklanan?Yargı Reformu Stratejisi Taslağı´ndaki Görevde Yükselme Sınavı´nın kaldırılmasına tepki için Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler?

Güncel 11.06.2019 17:22:37 0

Editör

Haber Merkezi

BÜRO MEMUR-SEN´DEN YARGI REFORMU STRATEJİSİ TASLAĞI´NA TEPKİ
Haberi Sesli Oku

Büro Memur-Sen Kayseri Şube Başkanı Talip Şahin konuya dair yaptığı değerlendirmede ?Yargı çalışanlarına yenilik ve kazanım anlamında hiçbir şeyin olmadığı gibi hakkımız olan Görevde Yükselme Sınavının elimizden alınmak istenmesi ya da Yazı İşleri Müdürlüğüne kurum dışından atama ile bugüne kadar hakkımız olan Yazı İşleri Müdürlüğüne sağlıklı olmayan bir şekilde ortak yapılmak istenmesi Yargı Reformu Stratejisine çalınan kara bir lekedir? ifadesini kullandı.

Kayseri Adalet Sarayı önünde toplanan Büro Memur-Sen üyeleri adına basın açıklaması yapan Büro Memur-Sen Başkanı Talip Şahin Adalet Bakanlığı personelleri olarak geçtiğimiz günlerde açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Taslağında, GYS sınavı yerine Yazı İşleri Müdürlüğünü Hukuk eğitimi almış olanların tek bir sınav ile girebileceği kariyer meslek haline dönüştürüleceğini üzüntüyle karşıladıklarını belirterek şunları kaydetti.

?30 Mayıs 2019 tarihinde açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Taslağında Adalet Bakanlığımızda Zabıt Kâtibi olarak görev yapmakta olan arkadaşlarımızın Kurum içi Görevde Yükselme yoluyla elde edebildiği 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun temel ilkeleri olarak benimsenen kariyer ve liyakatin bir tezahürü olan Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavının kaldırılması öngörülmüştür. Kurum içinden ?kariyer ve liyakatin? öncülüğünde yapılan GYS sınavı yerine Yazı İşleri Müdürlüğünü  Kariyer Meslek olarak yapılandırılarak Yazı İşleri Müdürlüğü hukuk eğitimi almış olanların tek bir sınav ile girilebileceği kariyer meslek haline dönüştürüleceği ifade edilmiştir.Adalet Bakanlığı personelleri olarak yapılan bu açıklamayı üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız. Açıklanan Yargı Reformu Stratejisi paketi yargısal alanda bir çok konuda iyileştirmeler yapılırken Yargının sağlıklı yürümesi için elinden geleni canhıraşane çalışan Yargı çalışanlarına yenilik ve kazanım anlamında hiçbir şeyin olmadığı gibi hakkımız olan Görevde Yükselme Sınavının elimizden alınmak istenmesi ya da Yazı İşleri Müdürlüğüne kurum dışından atama ile bugüne kadar hakkımız olan Yazı İşleri Müdürlüğüne sağlıklı olmayan bir şekilde ortak yapılmak istenmesi Yargı Reformu Stratejisine çalınan kara bir lekedir.Adalet Çalışanları olarak, Türkiye Barolar Birliği Başkanının Yargı Reformu Paketini değerlendirirken yapmış olduğu açıklamada, dosyaların eksik olarak duruşmaya çıkmasının müsebbibi Yazı İşleri Müdürleri imiş gibi temelsiz ve reel gerçeklere dayanmadan hedef gösterilmesi ve Yazı İşleri Müdürlüğüne hukuk mezunlarının atanması ile bu sorunların ortadan kalkacağını ifade etmesi, onay makamı olan bir unvandaki çalışanla tüm yargının sorunlarının düzeleceğini iddia etmek tek kelime ile sığ ve popülist bir söylem olduğu gibi Yargı Çalışanlarımıza bir hakarettir. Bu açıklama ile Barolar Birliği Başkanı, Yazı İşleri Müdürlerinin görevlerinden bihaber olduğunu da bir nevi itiraf etmiş de olmaktadır. Dosyaların duruşmaya eksik çıkmasının sebebi safi Yazı İşleri Müdürleri  ile ilişkilendirilmesi komik bir gerekçedir. Bu talihsiz açıklamayı şiddetle kınıyor ve Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu´nu Adalet Çalışanlarından özür dilemeye davet ediyorum.

Adalet Çalışanları olarak haykırıyoruz, hakkımız olan Görevde Yükselme Sınavı ile elde ettiğimiz Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavı ile ilgili güncelleme yapılıncaya kadar basın açıklamalarımız ve eylemlerimiz devam edecektir.

Basın toplantımıza katılan siz değerli basın mensuplarımıza Adalet Hizmetlerinin yerine getirilmesinde gecesi gündüzü olmayan dosyaların tozunu yutmuş siz değerli mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.?