BURUK AREFE

BURUK AREFE

ÇARŞILAR VE MEYDANLAR BOŞ KALDI

Korona Virüs (Covid 19) salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında Bakanlar Kurulu Kararı ile arife gününü de kapsayacak şekilde ramazan bayramı süresince yurt genelinde uygulamaya konulan sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde şehirler sessizliğe büründü. Başta çarşı ve meydanlar sessizliğe bürünürken, buruk bir bayram arifesi yaşandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile, Ramazan Bayramı süresince yurt genelinde uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması start verdi.

Arefe gününe denk gelen kısıtlamanın ilk gününde Kayseri Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere şehrin bütün kalabalık çarşı, meydan, cadde ve sokakları boş kalırken, normal şartlarda alış veriş yapılan Kapalı Çarşı ve Kazancılar Çarşısı da kepenklerini indirerek şehir sessizliğe büründü.

Yine aynı şekilde ilimizin geleneksel mahalle hayatının kısmen korunduğu, çok katlı binalar yerine herkesin birbirini tanıdığı bahçeli evler ve az katlı binaların varlığını koruduğu Yeni Mahalle Meydanı’nda da sessizlik hakimdi.

Öte yandan emniyet güçleri de kısıtlama süresinde vatandaşların izin belgelerini kontrol ederek, tedbirlere uymaları noktasında da bilgilendirme yapıp, yasağı delmeye çalışanlara karşı denetimlerini eksiksiz sürdürdüler.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı
Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor
Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Kayseri Liseliler buluştu
İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler
Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak
Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret
3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor
Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret
19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası
Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”
Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı