Tarih: 21.12.2015 18:00

BÜYÜKELÇİLER ERCİYES´E HAYRAN KALDI

Facebook Twitter Linked-in

   Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin organizasyonu ve Kayseri Ticaret Odası´nın ev sahipliği ile Kayseri´ye gelen Afrika ülkelerinin büyükelçileri dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden olan Erciyes´i gezdi. Kayseri ve Erciyes´e hayran kalan büyükelçiler, Kayseri´ye yeniden ziyaret etmek istediklerini belirttiler.
Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileri ile maslahatgüzarları Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes´te ağırlandı. Büyükelçilere Erciyes´i gezdiren Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, Büyükşehir Belediyesi´nin Erciyes Master Planı hakkında da bilgi verdi.
Yaklaşık 30 büyükelçi arasında yer alan Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, dört yıldır Türkiye´de olduğunu ve ilk kez Erciyes´e çıktığını belirterek Erciyes´ten çok etkilendiğini söyledi. Kayseri´nin çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden Konuk Büyükelçi, "Kayakla yakın bir ilgim olmadı ancak bu ziyaretimden sonra ilgileneceğim. Erciyes´te çok büyük bir yatırım var ama bir kez yapıyorsunuz ve ömür boyu kullanıyorsunuz" dedi.
Nijerya Büyükelçiliğinden İbrahim İsa da, Erciyes´ten çok etkilendiğini belirterek, "Çok harika bir yer. Kayseri´de olmaktan çok mutluyuz. Erciyes´e kesinlikle yeniden geleceğim. Özellikle yazın gelip zirveye tırmanmak istiyorum. Şehirden de çok etkilendim, tekrar gelerek şehri gezmeyi arzu ediyorum" diye konuştu.
Büyükelçilerle birlikte Kayseri´ye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nden Bahri Can Çalıcıoğlu da, yabancı diplomatların Kayseri´yi ve Erciyes´i çok beğendiğini söyledi. Büyükelçilerin böyle bir rakımda böyle bir tesis görmekten duydukları hayranlığı dile getiren Çalıcıoğlu, "Erciyes´i İsviçre´deki kayak merkezlerinden daha çok beğendiler" dedi.



21 ARALIK 2015 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —