BÜYÜKKILIÇ: ALTERNATİF YENİ YOL

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Bulvarı ile Gecekondu Önleme Bölgesini birbirine bağlayan Prof.Dr. İhsan Ketin Bulvarında yol genişletme, düzenleme ve asfaltlama çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Güncel 23.10.2014 20:09:50 0

Editör

admin

BÜYÜKKILIÇ:  ALTERNATİF YENİ YOL
Haberi Sesli Oku

Becen bağlarında yer alan Taşkın Su Koruma Kanalları yapım çalışması ile sel sularını ıslah ettiklerini ve yolu güvenli hale getirdiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç,   güvenli hale getirilen dar yolda yol genişletme çalışması yaparak 25 metre genişliğinde bir yol açtıklarını belirtti.

     Prof. Dr. İhsan Ketin Bulvarında yol genişletme ve düzenle çalışması ile beton köprü inşa ederek Becen bağlarına bağlantı yolunu da güvenli hale getirdiklerini ifade eden Başkan  Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

             “Melikgazi Belediyesi olarak alternatif yollara büyük önem veriyoruz. Özellikle imar planlarında yer alan yolları açarak bölgenin imarlı gelişimine katkı sağlıyoruz. Erciyes Bulvarı Esenyurt semtinden taşkın su kanal boyunca uzanan ve toplam 2500 metre olan tek gidişli dar ve bozuk yolda çalışma yaparak gidiş, geliş ayrı olmak üzere toplam 5000 m yeni yol ile genişliği 25 metre genişliğinde bir yol oluşturduk. Bunun için 10 bin ton alt yapı malzemesi kullandık ve son olarak 6 bin ton asfalt ile yol çalışmasını tamamladık.  Bu yolun Becen bağları ile olan ulaşımı için taşkın su kanal üzerine köprü inşa ettik. Böylece bir alternatif yolu daha ilçemize kazandırdık. Talas, Erciyes Üniversitesi, Erciyes Dağı istikametinden gelen araçlar bu yol sayesinden şehir trafiğine girmeden Gecekondu Önleme Bölgesine ulaşabilecekler”                                                                                                        

            İhsan Ketin (doğum 1914, Kayseri -ö. 16 Aralık 1954, İstanbul) Türk jeolog. Türkiye`de "Jeoloji`nin babası" diye anılan Jeoloji profesörü İhsan Ketin yurtdışında da 1948 yılında Kuzey Anadolu Fay Hattının gerçek yapısını ortaya koymasıyla tanınmaktadır. 1914`te Kayseri `de doğan İhsan Ketin, ortaokulu ve liseyi Kayseri`de yatılı-burslu olarak okudu. Yurtdışı bursu için başvuruda bulunan Ketin, bursu kazanıp 1932yılında Almanya`ya gitti.

            Ünlü jeolog`un yanında çalışmalarına devam eden Ketin, 1938 yılında doktora tezini tamamladı ve Türkiye`ye döndü.  Yardımcı doçent doktor olarak göreve başlayan Ketin, o sırada 24 yaşındaydı ve ülkenin doktora yapmış ilk jeologuydu.

     Ülkeye dönüşünün ertesi senesi yaşanan Erzincan deprem felaketi ve 33.000 kişinin ölümü sonucu depremlerle ilgili çalışmalara başlayan Ketin, yurdun çeşitli bölgelerinde irili ufaklı sayısız depremi araştırdı. 1939`da başladığı çalışmalarını 1948 yılında "Anadolu Bloku" adıyla yayınladı ve dünya çapında ses getirmeyi başardı. "Kuzey Anadolu Fay Hattı"`nın varlığını kanıtladığı bu makale, özellikle eğitim gördüğü Almanya`da çok büyük ilgi gördü ve bu sayede Ketin`e, jeoloji konusunda üst düzey bir ödül sayılan ‘‘Gustav Steinmann Madalyası’’ verildi.

     1950-51 yılları arasında ABD`ye giden Ketin, dönüşünden kısa bir süre sonra geçti ve iki üniversite (İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversite) arasında uzun sürecek ve halen devam eden bir rekabeti başlattı