BÜYÜKKILIÇ ÖĞRENCİLERİ YEREL YÖNETİMİ ANLATTI

BÜYÜKKILIÇ ÖĞRENCİLERİ YEREL YÖNETİMİ ANLATTI

Melikgazi Mimarsinan Bölgesi Şirintepe Mahallesinde yer alan Fatih Karcı Lisesi’nin bu ay düzenlenen proje seminerinin konuğu olan Melikgazi belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 12. Sınıf öğrencilerine yerel yönetimin çalışmaları hakkında bilgiler ve

Fatih Karcı Lisesinde “Bir Saatlik Hayat Bilgisi Öğretmenim Olur musun?“ projesi kapsamında her ay bir konuğu okullarında konuşmacı olarak konuk ettiklerini belirten Okul Müdürü Bekir Sami Önal, “Bu tür seminerleri ile öğrencilere uygulamada ve pratik de yaptıkları ile edinilen tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşmalarını istiyoruz “dedi.
Okulun Konferans salonunda gerçekleştirilen program da eğitimciler ile 12. Sınıf öğrencilerine önce kendi yaşamından örnekler veren Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eskiden okumanın bu kadar kolay olmadığını zor ve yoksul şartlarda eğitim ve öğretim aldıklarını şimdiki neslin ise bu imkan ve fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.
Hayatın her aşamasında belediye hizmetlerinden yararlanıldığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükıklıç “Sabahları temiz ve sağlıklı bir çevre de güne başlıyorsanız, musluktan temiz ve içebilir su akıyorsa veya elinizi yıkayabiliyorsanız, toplu taşıma araçları ile gideceğiniz yere gidebiliyorsanız, yollar güvenli ve seri ise, çevreniz yeşillikler içinde ise bunlar hep belediye hizmetlerinin varlığıdır. Ancak artık belediye fiziki hizmetler yanında sosyal, kültürel, eğitimsel ve sportif hizmet ve yatırımlarla anılmaktadır” dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç konuşmacı olarak katıldığı seminer de öğrencilere bir belediyenin idari yapısı, iş bölümü, koordinasyonu, birimleri gibi konularda öğrencilere bilgiler aktardı ve son bölüm de öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Seminer sonunda da bütün öğrencilere kitap hediye etti. Yapılan hizmetlerden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen tarafından plaket verildi.Belediye tarafından yaptırılan spor salonunu gezildi.


Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti

Talas Belediyesi'nde vergi mesaisi

Kayseri’de havalar ısınacak

Kayseri Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu

“Geri dönüşümle geleceği ve doğayı koruyoruz”