Tarih: 02.09.2024 13:30

Büyükkılıç’tan Sanat Galerisindeki Sergiye Davet

Facebook Twitter Linked-in

1990 yılına kadar çevrilmiş olan nostaljik Yeşilçam filmlerinden seçilen 150 adet orijinal film afişinin yer alacağı sergide,  tamamı orijinal olan imzalı fotoğraflar, kartpostallar, lobi kartları, senaryo metinleri, 35 mm - 16 mm makara filmler ve fragmanlar gibi eserler yer alacak. Bu eserlerle sanatseverlere nostaljik bir atmosferde, toplumun ruhunda derin ve anlamlı izler bırakmış beyazperde hikâyeleri tekrar hatırlatılacak.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem’in koleksiyonunda bulunan eserlerden oluşacak sergide, Kemal Sunal’dan Münir Özkul'a, Adile Naşit'ten Şener Şen’e, Tarık Akan'dan, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit’e, Cüneyt Arkın'dan, Ayşen Gruda'ya, Türkan Şoray'dan Sadri Alışık'a ve Kadir İnanır'a birçok film yıldızının afişleri yer alacak.

Nostaljik Film Afişleri Sergisi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki Büyük Şehir Sanat Galerisi’nde 3 Eylül 2024 saat 14.00’te ziyaretçileriyle buluşacak.

Sergide, Yeşilçam’a damga vuran ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Çiçek Abbas’, ‘Sultan’, ‘Köyden İndim Şehire’, ‘Gülen Gözler’ gibi birbirinden güzel ve ünlü film afişleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —