Tarih: 07.10.2016 17:22

BÜYÜKŞEHİR,

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği´nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması´nda Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile birlikte Müftü Evi projesiyle de ödül aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Müftü Evi´nde yapılan restorasyon çalışmaları yüksek nitelikli olarak belirtildi.

   Melikgazi ilçesine bağlı Şehit Nazım Bey Mahallesi´nde bulunan 19. yy.´a ait tarihi yapı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan restorasyonla ayağa kaldırıldı. Restorasyon öncesi adeta virane durumunda bulunan tarihi yapı restorasyon sonrası orijinal halini alarak Kayseri halkının hizmetine sunuldu.

   Büyükşehir Belediyesi´nin yapmış olduğu bu çalışma Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü. Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması´nın jürisi yapılan restorasyon çalışmasını kent kimliğini koruyan ve destekleyen farklı katmanları gün ışığına çıkarma çabası açısından önemli buldu ve teknik açıdan yüksek nitelikteki restorasyon uygulamalarına örnek gösterdi.



7 EKIM 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —