Tarih: 27.04.2017 12:15

BÜYÜKŞEHİR´DEN ?UNUTULAN ZAFER

Facebook Twitter Linked-in

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan Büyükşehir Belediyesi´nin davetlisi olarak Kayseri´ye geldi. Armağan, Türk tarihinin unutulan zaferlerinden Kut´ül Amare´yi anlattı.
Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Şehir Tiyatrosu´nda düzenlenen söyleşiye Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan katıldı.
?Unutulan Zafer Kut´ül Amare´ konulu söyleşide birinci dünya savaşında Kut´ül Amare kadar kesin bir zaferimiz olmadığını vurgulayan Mustafa Armağan, ?İngiliz ordusu on binlerce ölü verdi. 13 bin 500 askeri kalmıştı. Beşi general 467 subayı vardı. Dünyanın o dönemdeki en büyük devletinin ordusu battı, bitti, yok oldu denilen Osmanlı´ya teslim oldu. Bu şeref tablosu 101 yıl önce yaşandı? dedi.
Mustafa Armağan, konuşmasında Kut´ül Amare´de büyük kahramanlıklar göstermiş olan bugünkü Zincidere Komando Tugayı´nın nüvesini teşkil eden ve Kasap Alayı olarak da bilinen 44´üncü alaydan da bahsetti. Armağan, ?Kayseri Kut´ül Amare´nin kahraman evlatlarından bir kısmını bağrından çıkarmış bir şehirdir? diye konuştu.



26 NISAN 2017 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —