Tarih: 29.10.2011 14:37

ÇADIRLARI YAĞMALAYAN HAYVANLAR VAR

Facebook Twitter Linked-in

 VAN depremi konusun­da açıklamalarda bulu­nan Özhaseki, ilk günden itibaren yardımlarını sü­rekli bölgeye gönderdik­lerini dile getirerek, “Böl­gede örgüt üyesi diyebile­ceğimiz bazı insanlar var. Fakat o insanların yanın­da örgüt üyeleri bile şeref­li kalır. Bazı hain insan­lar yapılan yardımları yağ­malıyorlar. O insanlar va­tandaşın hakkını gasp edi­yor. İnsan bile diyemeye­ceğimiz hayvanların bölge­de vermiş oldukları zarar­lardan dolayı sıkıntı çık­mış durumda” diye konuş­tu. Şeker Operasyonu so­nucu tutuklanan Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci konusundaki soruyu da yanıtlayan Başkan Öz­haseki, “Hakikaten içeri­ğini ve niye tutuklandığı­nı bilmiyorum. Avukatları ile de halen görüşemedim. Son derece üzüldüm. Ama suçu, günahı inşallah yok­tur. Ben, en kısa sürede de özgürlüğüne kavuşur diye dua ediyorum” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Baş­kanı Mehmet Özhase­ki Toplu Taşımacılık Tür­kiye Konferansı, sonra­sı Van Depremi ve Şeker Operasyonu’nda tutukla­nan Ticaret Odası Başka­nı Hasan Ali Kilci ile ilgi­li açıklamalarda bulun­du. Van’da yaşanan dep­rem sonra Belediye ola­rak seferber olduklarını ve ekip gönderdiklerini dile getiren Özhaseki, ilk gün 7 tır yardımı gönderdikle­rini ve göndermeye de de­vam edeceklerini söyledi. Van’da en büyük sorunun organizasyonsuzluk oldu­ğunu belirten Özhaseki, belediye olarak açık çek verdiklerini söyledi. Öz­haseki konuşmasına şöy­le devam etti: “Arkadaşlar Van’da çok üzücü bir ha­dise meydana geldi. Nere­deyse 500’den fazla vatan­daşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimize geç­miş olsun dileklerimi ile­tiyorum. Kayseri yine her zamanki gibi cömertliğini gösteriyor. Biz de bu konu­da duyarlı olmaya devam ediyoruz. İlk geceden itiba­ren kurtarma ekiplerimizi gönderdik orada çalışıyor­lar. İtfaiyede özel birimi­miz vardı. Gönderdiğimiz arkadaşlarımız günlerdir orda çalışıyorlar. Biz yine ilk günde 7 tır yardımı yola çıkarttık. Yardımların içerisinde gıda malzeme­leri, battaniyeler, çadırlar ve sobalar var. Şimdi ora­da en çok çadıra ve ısınma aracına ihtiyaç olduğu gö­rülüyor. Isınma aracı ola­rak en çok katalitik soba­ya ihtiyaç duyulmaktadır. Fakat katalitik sobalar or­tadan kalktığı için sıkın­tı yaşıyoruz. Ama elimiz­den gelene yapmaya de­vam edeceğiz. Deprem böl­gesinde ne tür talep gelir­se gelsin onları karşılıyo­ruz. Zaten Büyükşehir Be­lediyesi olarak açıkça ta­ahhüt ettik ve onlara açık çek verdik. Bizi de her an arayabiliyorlar. Ben cep te­lefonlarımı verdim”. Koor­dinasyon merkezi ile bir­likte çalıştıklarını dile geti­ren Başkan Özhaseki, “İki gün önce gece yarısı çalan bir telefonla Van’da haya­tını kaybedenlerin cenaze­leri Erkilet Havaalanı’na geldi. Bizden onları Anka­ra’ ya taşımamızı istediler. Biz de araçlarımızla cena­zeleri sahiplerine ulaştır­dık. Şimdi bize bir takım istek listeleri geldi. Onla­rı temin edip yeniden böl­geye göndereceğiz. Van’da ve Erciş’de herhalde en büyük zorluk organizas­yonsuzluk gibi görünüyor. Orada bazı örgüt üyesi di­yebileceğimiz insanlar or­taya çıktı. Aslında örgüt üyesi bile onların yanında şerefli kalır. O, insan bile denmeyecek kişilerin in­sanlara yapılan yardımla­rı yağmalamaları bizleri üzüyor. Bir tarafta insan­lar yardım beklerken diğer tarafta örgüt üyesi diyebi­leceğimiz o insanlar vatan­daşın hakkını gasp ediyor. Yani insan diyemeyeceği­miz hayvanların orada ver­miş oldukları zarar, sıkın­tı yaratır duruma geldi. Bi­raz organizasyon sıkıntısı gibi gözüküyor. Eğer ora­ya gitmemizin bir faydası olacak olsa emin olun ben yüz iki yüz kişilik bir eki­bi oraya gönderirim. Fakat orada kalabalık etmekten başka bir şeye yaramaz. Ancak telefonlarla bize ge­len talepleri değerlendi­rip ihtiyaçlarını karşılama­ya gayret ediyoruz. Bu ko­nuda elimizden gelen im­kanları da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

KİLCİ’NİN NEDEN

 

TUTUKLANDIĞINI

 

BİLMİYORUM

 

Şeker Operasyonu sonucu tutuklanan Ticaret Oda­sı Başkanı Hasan Ali Kilci konusunda ki basın men­suplarının sorusunu da yanıtlayan başkan Özha­seki, “ Arkadaşlar hakika­ten içeriğini ve niye tutuk­landı bilmiyorum. Avukat­larıyla bile halen görüşme­dim. Son derece üzüldüm. Ne diyelim, eğer ortada bir yanlışlık varsa, ada­let bunun hesabını sorar. Ama suçu, günahı inşallah yoktur; öyle ümit ediyo­rum. İnşallah en kısa sü­rede özgürlüğüne kavuşur diye dua etmekten başka bir şey elimden gelmiyor. Önümüzdeki süreçte ne­ler olup bittiğini zaten her­halde herkes gibi ben de öğreneceğim. Neler sorul­du, ne cevaplar verildi, ne üzerine yapıldı; tam bilmi­yorum. Zaten Kayseri dı­şında olduğum için doğru düzgün bilgi de alamadım. Bu gün biraz bilgi alaca­ğım. Cenab-ı Allah bir an önce sıkıntılarından kur­tarsın diye de dua edece­ğim”, dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —