'Çelik Yelekli Cinayet' davası

Karaman-Konya karayolundaki Galericiler Sitesi’nde 14 Haziran 2022 tarihinde yaşanan olayın ardından başlayan dava Kayseri 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.
Güvenlik gerekçesiyle Kayseri Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık E.K, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, sanık E.K.’nın avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan 21 sanık ise duruşmaya katılmadı. Sanık E.K. duruşmada yaptığı savunmada önceki beyanlarını tekrarlayarak; "Ben öldürmedim, tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın geçmişi
Karaman - Konya karayolundaki Galericiler Sitesi’nde 14 Haziran 2022 tarihinde çıkan kavgada R.E. ve Ö.K. silahla yaralanmış, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan R.E. hayatını kaybetmişti. Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliğince kurulan özel ekip, R.E.’nin katil zanlısı E.K’nin yakalanması için günlerce iz sürmüş, şüphelinin İzmir’de olduğunu tespit etmişti. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa yapılan operasyonda 73 gündür firari olan E.K. yakalanmıştı. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca ’suç örgütü kurma’, ’suç örgütüne üye olma’ ve ’kasten öldürme’ suçlarından haklarında dava açılan 5’i tutuklu 22 sanığın davası güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye gönderilmiş, 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada tutuklu sanıklardan 4’ü tahliye edilmişti.



Derbi sonrası kan aktı: 3 yaralı

Terör örgütü soruşturmasında 9 kişi yakalandı

Zehir tacirlerine bir haftada 26 operasyon

Kayseri polisi kaçakçılara göz açtırmıyor

Kumar oynayan 8 şahsa 51 bin TL ceza yazıldı

11 kaçak göçmen Yunus Timleri’ne yakalandı

Kayseri'de okul ve çevreleri denetlendi

Alkol kaçakçılarını boş şişeler ele verdi

Aranan cezaevi firarisi bazanın altından çıktı

Kayseri emniyeti huzuru bozan araçları denetledi

54 yıl hapis cezası bulunan kadın yakalandı

Aranan şahıslara operasyon: 14 gözaltı

Tartıştığı eski eşini ve babasını vurdu

Çok sayıda tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

"kız alıp verme" kavgasında 4 tutuklama

"Zarar verme niyetim yoktu, olay kazara oldu"