Tarih: 25.01.2019 18:07

CHP ? İYİ PARTİ ANLAŞTI

Facebook Twitter Linked-in

CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinden uzlaşma çıktı. Ankara, İstanbul ve İzmir adayı CHP´li olacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kocasinan adayı İyi Parti´den Melikgazi adayı ise Cumhuriyet Halk Partisi´nden olacak.

CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan kriz akşam saatlerinde CHP´nin Balıkesir´de aday gösterdiği milletvekili Ahmet Akın´ı geri çekip, İYİ Parti´nin adayı İsmail Ok´u destekleme kararı ile çözüldü. İki parti arasında paylaşılan iller de belli oldu. Buna göre 11 ilde CHP, 10 ilde İYİ Parti aday çıkaracak.

CHP ? İYİ Parti İttifakı´nda Kayseri´de çıkacak adaylarda yeniden şekillendi. İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt´un haber merkezimize yaptığı değerlendirmeye göre Millet İttifakı´nın Kayseri Büyükşehir Başkan adayı İYİ Partili olacak. Yine Kocasinan, Talas, İncesu, Yeşilhisar, Develi, Yahyalı, Felahiye adayları da İyi Parti´den? Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde her iki parti de aday çıkartırken Melikgazi, Bünyan, Tomarza, Özvatan, Sarıoğlan, Akkışla, Hacılar, Sarız adayları Cumhuriyet Halk Partisi´nden olacak.

Söz konusu gelişme ile ilgili olarak henüz CHP İl Başkanlığı´na genel merkezden bir direktif ulaşmadığı öğrenildi.

HABER: CEYHUN ÜSTEN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —