CHP Kadın Kolları'ndan Narin için açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları tarafından vahşice katledilen Narin Güran için yapılan basın açıklamasında, küçük çocuk için duyulan derin üzüntü dile getirildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Güncel 20.09.2024 13:27:00 241 0
CHP Kadın Kolları

CHP Kadın Kolları Başkanlığından yapılan açıklamada, “Narin’imizi vahşi bir cinayet sonucu kaybettik. Onu tanımayan ama yüreğinde hisseden tüm vatandaşlarımızın başı sağ olsun” denildi. 

Çocuklara yönelik istismarların arttığına dikkat çekilen açıklamada, bu konuda sessiz kalanlara eleştiriler yöneltildi.

Açılamada, şunlar kaydedildi:

“Bu vahşetin gelişinin nasıl olduğunu biliyoruz maalesef. Dün, çocuklara yönelik istismarları araştırmayı reddederek bugün Narin’i, Leyla’yı, Hazal’ı, Zeynep’i kara toprağa mahkum etmekten utanmıyor musunuz? 2016 yılından bu yana kaybolan çocuklara ilişkin verilerin olmayışından, bu verileri gizlemekten utanmıyor musunuz? Biz sizin yerinize de utanıyoruz! Ve, sessiz bir şekilde seyirci kalanların yerine uykusuz geceler geçirip ‘çocuklarımızı nasıl koruyacağız’ diye düşünüyoruz. Son 2,5 yılda toplam 3364 çocuk önlenebilir sebeplerle hayatını kaybederken, oturduğunuz o koltuklar bir kez bile sizi rahatsız etmedi mi? Adalet Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında çocuk istismarı suçundan açılan dava sayısı 31 bin 216'dır. Türkiye İstatistik Kurumu, 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu açıkladı, sonrasına dair, son 8 yıldır kaybolan çocuklara dair ise veri paylaşılmıyor. Görüldüğü üzere Türkiye’de kayıp çocukların sayısı sır gibi saklanıyor. Sadece 2023 yılında çocuk istismarı nedeniyle yargıya geçen dosya sayısı 66 bin."

 


KAYMEK’ten yıl sonu görsel şölen
3. Yüzyıl Roma Villası gün yüzüne çıkıyor
Kayseri'de Yarı Maraton coşkusu başlıyor
Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Eylül)
Melikgazi Belediyesi, 19 Mayıs'ta asfalt yeniledi
Melikgazi'de istişare toplantısı gerçekleşti
Gültekin'den Dünya Alzheimer Günü mesajı
Talas’ı 1152 kişi keşfetti
Kalça protezlerinde çıkık riskini azaltacak aparat geliştirildi
Bu sigara baş boyun kanseri riskini artırıyor
Ortak Türk alfabesi hazır!
CHP Kadın Kolları'ndan Narin için açıklama
TOKİ'nin indirim kampanyası başladı
Son yılda hangi çalışanlar zor bulundu?
2024-KPSS ön lisans sonuçları açıklandı!