Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Çetin Arık ve İl Başkanı Ümit Özer gerçekleştirdikleri basın açıklamasında Büyükşehir Belediyesi’ni adrese teslim ihale yapmakla itham edip; ihaleye konu hizmetin ihale tarihinden önce gerçekleştiğini iddia ettiler.
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Çetin Arık ve İl Başkanı Ümit Özer gerçekleştirdikleri basın açıklamasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaya alt ve üst geçitlerinde bulunan özürlü asansörlerin, yürüyen merdivenlerin arızalarının uzaktan tespiti ve 7/24 izlenmesi için uzaktan kontrol sistemi kurulması işinin önce yaptırıldığını sonra ihalesinin yapıldığını iddia edip şunları kaydettiler. “Görülen o ki, önce işi yaptırmışlar şimdi de ihalesini yapıyorlar. Bize ulaşan firmalar 45 günde bu yazılımın olamayacağı ve işin zaten birilerine yaptırıldığını belirterek, kendilerinin ihaleye girmediklerini söylediler. Belediyeden yetkililer bu kameraların demo olduğunu söylüyor. Demo dediğiniz şey, deneme amaçlı bir iki yere takılır. Şartnamede yer alan tüm noktalara kameralar takılmış. Ayrıca ihaleye giren firmalar açısından tüm firmalara demo takmaları için bir çağrıları oldu mu, hiç sanmıyorum. Yaptığımız incelemede ihaleye Konya Şelçuk’tan iki firmanın katıldığını tespit ettik. Kayseri’de hiç mi yazılım firması yok?”
Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden konuya dair yapılan yazılı açıklamada CHP Kayseri Milletvekili Sayın Çetin Arık ile CHP İl Başkanı Sayın Ümit Özer’in eksik bilgilerle kamuoyunda yanlış anlamalara yol açabilecek değerlendirmelerde bulunduğu vurgulanarak şu bilgilere yer veridi
Kamu yararı gözetilerek yürüyen merdivenler ile üst geçitlerdeki asansörlerin daha etkin ve verimli kullanılabilmesi ve vatandaşlara kaliteli bir hizmet sunulabilmesi amacıyla “Yaya engelli asansörleri, yürüyen merdivenler ve bunlara bağlı panoların, motorların, benzer alt ekipmanların uzaktan kontrol edilerek etkin ve verimli işletilmesi” adı altında açık ihaleye çıkılması kararlaştırılmıştır.
Tamamen teknik bir konu olması ve sahadaki uygulamasının sonuçlarının görülebilmesinin önem taşıdığı bir çalışma olması nedeniyle “Demo” olarak bilinen bir ön izleme çalışması yapılmıştır. Bu demo çalışması ile kameraların gece ve gündüz görüşleri, arıza tespitteki yeterlilik ve teknik detaylar gibi konular test edilmiştir. Olası sorunlar ya da kamu zararı oluşmaması açısından bir anlamda iş tecrübe edilmiştir.
Akabinde Kamu İhale Kanunu’na göre ihale süreci işletilmiş 04.03.2021 tarihinde gazete ve EKAP ilanına çıkılmıştır. İhale, EKAP üzerinden E-İhale olarak kanuni çerçevede gerçekleştirilmiştir.
Özetle;
1- “Önceden iş verilmiş” iddiaları tamamen gerçek dışıdır. İhale AÇIK İHALE’dir. Rekabetin hakim olduğu, Türkiye’nin her tarafından başvurunun yapılabildiği bir ihaledir. Ayrıca, ihaleye katılan firmalardan en düşük teklifi veren firmanın demo çalışmasına katılmayan bir firma olması bile Milletvekili Arık’ın iddialarını tamamen çürütmektedir.
2-Milletvekili Arık, “İhaleyi kaça verdiniz, ihaleye kimler girdi diyoruz cevap alamıyoruz” diye yine yanlış bir algı peşinde koşmaktadır. Oysa Sayın Milletvekilinin gayet iyi bilmesi gerekir ki “Sonuçlanmayan ihaleye ilişkin bilgi verilmesi” kanunen suçtur. 19.03.2021 (bugün) yapılan ihalenin 10 günlük itiraz süreci bulunmaktadır. Ayrıca ihale şartnamesine göre incelemesi yapılacaktır. Olası ihale iptalinde ve yeniden ihale düzenlendiğinde “Açıklanan yaklaşık maliyet” üzerinden firmalar hareket eder, rekabet ortadan kalkarsa ortaya çıkacak kamu zararını Sayın Milletvekili nasıl açıklayacaktır. Sayın Milletvekili kanun bilmez bu yaklaşımıyla hem belediyeden suç işlemesini talep ediyor hem de kamu yararını yok sayıyor.
3-Yine açıklamalarından Sayın Milletvekili’nin “Açık İhale” ve EKAP üzerinden yapılan “E-İhale” konusunda bilgisinin olmadığı anlaşılmaktadır. İhaleye Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bir dahlinin olması bu sistemde söz konusu değildir. İhale, Büyükşehir Belediyesi’nin inisiyatifi dışında elektronik ortamda EKAP Merkezi tarafından herkese açık yapılmaktadır.
4-Demo olarak takılan kameraların çöpe atılması gibi bir durum da asla söz konusu değildir. Hiçbir özel şirketin kendi malını çöpe atması düşünülemez. 48 kamera demoyu yapan firmaya ait ve sistemin tamamının aynı anda çalışabileceğinin tespiti ve ispatı için takılmıştır. Belediyemiz söz konusu 12 lokasyondaki bu demo kameraları için hiçbir şekilde herhangi bir bedel ödememiştir.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.