Tarih: 25.11.2013 10:48

ÇOCUKLAR, ATÖLYEDE BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

Forum Kayseri`deki etkinlikte çocuklar tekstil, mimarlık, takı ve endüstri atölyeleriyle hem tasarım süreçlerini yaşadı hem de özgün tasarım ürünleri ortaya çıkardılar. Ziyaretçilerine şehrin merkezinde alışveriş ve keyif fırsatı sunan Forum Kayseri, İstanbul Modern Sanat Müzesi işbirliğiyle kentte bir ilki daha gerçekleştirerek 6-10 yaş arasındaki çocuklara özel tasarım atölyeleri düzenledi. Forum Kayseri’de çocuklar, 23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul Modern Sanat Müzesi Eğitim Bölümü’nün hazırladığı eğitim atölyeleriyle tekstil, mimarlık, takı ve endüstri alanlarındaki tasarım süreçlerini görerek ve kendi yaratıcılıklarını kullanarak yeni ürünler ortaya çıkardılar. 23-24 Kasım tarihlerinde 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde `Bir Kostümün Öyküsü`, `Bunu Senin İçin Yaptım` ve `Geleceğin Tasarımları` olmak üzere 3 farklı atölye çalışması düzenlendi.
‘Bir Kostümün Öyküsü’ atölyesinde çocuklar, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin koleksiyonunda yer alan yapıtların fotoğraflarını inceleyip ve en çok etkilendikleri yapıtlardan esinlenerek kâğıttan kostümler tasarladılar. Çocuklar, ‘Bunu Senin İçin Yaptım’ atölyesinde beğendikleri yapıtlardan küçük obje ve desenler ürettiler. Tasarımlarını takıya dönüştüren çocuklar, sevdiklerine hediye etmek için özel hediye paketleri de hazırladılar.
‘Geleceğin Tasarımları’ atölyesinde ise çocuklar, geleceğe yön veren tasarım araçlarının neler olduğunu tartışıp ve 3 bin yıl sonra nasıl bir dünyada yaşayacağımızı, ne gibi tasarım araçları kullanacağımızı hayal ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —